Luomuaamiainen: Kotitekoinen mysli, hillomunakas ja hedelmäsalaatti

luomuaamiainen

Kotitekoinen luomumysli

  • 4 dl erilaisia hiutaleita ja -leseitä
  • ½ dl siemeniä (esim. auringonkukan)
  • 1 dl pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
  • 2 dl kuivattuja hedelmiä hienonnettuina
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2-3 rkl juoksevaa hunajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja levitä ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja hunaja. Tarjoile jogurtin kera. Mysli säilyy tiiviisti pakattuna viileässä n. 2 viikkoa.

Luomuhillomunakas (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ dl kermaa
  • luomuhilloa maun mukaan
  • tomusokeria
  • voita

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, sokeri ja kardemumma. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja sekoittele puuhaarukalla niin, että munakas alkaa kypsyä tasaisesti. Kun se on hyytynyt kauttaaltaan lusikoi keskelle hilloa ja taita munakas kahtia. Kaada munakas lautaselle ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Luomuhedelmäsalaatti (resepti: Finfood) (4 annosta)

  • 5-6 kpl luomuhedelmiä
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
  • puolikkaan sitruunan tai limen mehu
  • (kaikkia reseptin raaka-aineita on saatavana luomuna)

Pilko hedelmät kauniiksi paloiksi. Sekoita kardemumma, hunaja ja sitrusmehu keskenään ja kaada seos hedelmien päälle. Tarjoile.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala ja Finfood

Lue myös:

    Uusimmat