Luomuaamiainen: Kotitekoinen mysli, hillomunakas ja hedelmäsalaatti
Julkaistu 30.09.2004 06:03(Päivitetty 06.10.2004 14:12)
luomuaamiainenRuokala
Kotitekoinen luomumysli
4 dl erilaisia hiutaleita ja -leseitä
½ dl siemeniä (esim. auringonkukan)
1 dl pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
2 dl kuivattuja hedelmiä hienonnettuina
2 tl rypsiöljyä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja levitä ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja hunaja. Tarjoile jogurtin kera. Mysli säilyy tiiviisti pakattuna viileässä n. 2 viikkoa.
Luomuhillomunakas (4 annosta)
4 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl kermaa
luomuhilloa maun mukaan
tomusokeria
voita
Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, sokeri ja kardemumma. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja sekoittele puuhaarukalla niin, että munakas alkaa kypsyä tasaisesti. Kun se on hyytynyt kauttaaltaan lusikoi keskelle hilloa ja taita munakas kahtia. Kaada munakas lautaselle ja ripottele pinnalle tomusokeria.