Lukupiiri: Beatlesin tarina kuvina – kyllä näitä moppitukkia kelpaa katsella!

Lukupiirissä luetaan keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Nimi: The Beatles kuvina
Kirjailija: Tim Hill, Marie Clayton
Kustantaja: Gummerus
Helmiä: 4
Kenelle: Beatles-faneille ja joululahjavinkkejä etsiville

Tässäpä on oiva valokuvakirja ja joululahja kaikille suomalaisille Beatles-faneille! Tim Hillin ja Marie Claytonin kokoamassa The Beatles kuvina -kirjassa seurataan moppitukkien taivalta ensihiteistä lähtien yhtyeen hajoamisen jälkeisiin aikoihin.

Yli 400 kuvaa sisältävässä kuvakirjassa luvataan paljon ennen näkemätöntä materiaalia ja jopa tämä vannoutunut fani löysi sieltä uusia otoksia, varsinkin vapaa-ajalla napsittujen kuvien joukossa. Kirjasta löytyy sanomalehdissä ilmestyneitä pressikuvia, hupaisia poseerauskuvia, koskettavia otoksia ajatuksiinsa vaipuneista beatleista sekä stillejä muun muassa Hard Day’s Night ja Help -leffoista.

Vuonna 2004 TimHill kokosi samantyylisen, 95-sivuisen, The Beatles a Life in Pictures -kirjan, mutta nyt tarjoillaan Beatlesin tarina suomenkielisenä versiona. Kyseessä ei ole vain kahvipöytäkirja, sillä yli 250-sivuinen opus sisältää myös runsaasti tietoa, vaikka valokuvilla on tietysti pääpaino. Beatlesin tarina käydään läpi – joskin pintapuolisesti – lyhyissä kappaleissa ja hieman tekohauskoissa kuvateksteissä. The Beatles kuvina keskittyy kuitenkin nimensä mukaisesti kertomaan yhtyeen tarinan valokuvamateriaalin kautta.

Omistan useita Beatles-kuvakirjoja sekä elämänkertoja ja olin tyytyväisin tähän kirjaan sen laajan kuvakokoelman takia. Kuvat ovat Associated Newspapersin valokuvaajien ottamia ja ne on valikoitu Daily Mailin arkistosta, mikä tarkoittaa, että beatlejen itse ottamia valokuvia tässä kirjassa ei nähdä. Monia kansainvälisten kuvaajien ottamia kuvia ei ole koskaan ennen julkaistu.

Kuvissa seikkailevat tietysti Paul, John, George ja Ringo, heidän läheisensä sekä fanit ympäri maailmaa, mutta ikävä kyllä tärkeä taustahahmo, Brian Esptein, vilahtaa vain muutamassa kuvassa, eikä George Martinia tai harjoitussessioita nähdä lainkaan. Myöskään yhtyeen Hampurin ja Cavern Clubin ajoista ei ole kuvia. Aikakauden tunnelma ja beatlemanian hulvattomuus välittyvät kuitenkin otoksista hienosti.

Teksti: Leena Salo

Kuva: Gummerus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja