Lukijat: Omakotitalo on paras asumismuoto

Jokakoti kysyi viime viikolla lukijoiltaan, mikä on paras asumismuoto. Ylivoimaisesti eniten ääniä keräsi omakotitalo.

Viimeviikkoisen Jokakodin kyselyn tulokset osoittavat, että suomalaiset viihtyvät parhaiten omakotitalossa. Jopa 67,2 prosenttia vastanneista piti omakotitaloa parhaana asumismuotona. Omakotitaloasumisen rauhallisuus miellytti lukijoita. Myös omaa pihaa arvostettiin.

- Saa elää vapaasti ja olla miten päin tahansa, vaikka tiskata ja saunoa keskellä yötä, nimimerkki Talkkari perusteli. Myös Maalaisakka oli samoilla linjoilla: - Kukaan ei häiriinny vaikka saisi päähänsä hakata mattoja yöllä, hän kommentoi.

- Helposti naapureiden äänistä häiriintyvälle omakotitalo on paras asumismuoto, kertoi Minna. - Oma rauha, riittävän suuri piha, ja ainakin jonkinlaiset vaikutusmahdollisuudet asumiskustannuksiin, perusteli puolestaan nimimerkki egoilija.

Hukkaan heitettyä rahaa?

Nimimerkki mige ajatteli omakotitalossa asumista taloudellisesta näkökulmasta: - Ei ole typeriä vastikkeita. On paljon mielekkäämpää maksaa 800 euroa lyhennystä kuin samalla osaketta plus vastike. Ja vuokra, hukkaan heitettyä rahaa.

Rivitaloasumista kannattavalle jaisonille asuminen kustannukset olivat niin ikään tärkeitä: - Ehdottomasti omistusasunto, ei vuokria kannata maksaa, vaan lainaa lyhentämällä saa itselleen omaisuutta. Vuokraan käytettävät rahat ovat itseltä pois.

Ei pihatöitä

Toiseksi eniten ääniä keräsi kerrostaloasuminen. 12,3 prosenttia lukijoista asuu mieluiten kerrostalossa. - Jos on kunnon isännöitsijä ja taloyhtiö, pääsee itse pois lumenluonnista ym. Maksat vain yhtiövastikkeen, kommentoi ose.

Mukavat naapurit saivat kiitosta, mutta tärkein perustelu kerrostaloasumiseen tuntui olevan, ettei asukkaan itse tarvitse huolehtia pihatöistä lumenluonteineen ja haravointeineen.- Meidän taloyhtiössä eläkeläisetkin tykkäävät siivota pihaa, mutta se on heille vain hyötyliikuntaa ja omasta halustaan he sitä tekevät, teme kertoi. -Itse en koskaan halua muuttaa omakotitaloon, hän jatkoi.

Kolmanneksi eniten ääniä keräsi rivitalo. - Vastikkeilla katetaan talojen kunnossapito, ja kuitenkin on oma piha, jolla oleskella. Lisäksi ei ole naapureita ylä- tai alapuolella, joten ei ääniä kuulu kuten kerrostaloissa, perusteli jaison.

Loput äänistä jakautuivat tasaisesti paritalon ja kommuunin välille.

Teksti ja kuvat: Jokakoti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja