Lukijat: Nämä asiat saavat veren kiehumaan liikenteessä

Öykkäröinti liikenteessä saa MTV3 Uutisten lukijat suivaantumaan. Lukijat ovat kommentoineet suomalaista ajokulttuuria muun muassa MTV3 Uutisten verkkosivuilla ja Facebook-ryhmässä. Moni asia saa veren kiehumaan, mutta yksi syy nousee ylitse muiden:

– Tuntuu ettei muista liikkujista paljon välitetä - "minä ite ensin", kirjoittaa esimerkiksi Matti.

Tieraivo kasvaa kiireessä

Lukijat löytävät valittamisen aihetta niin yli- kuin alinopeuksista. Syyttävä sormi osoittaa peltipoliiseja kohtaan.

– Niin ne peltipoliisit, niistä ei synny mitään muuta kuin haitariliikenne, kirjoittaa eräskin lukija.

– Useimmat luulevat olevansa parempia autoilijoita kuin muut ja moni ärsyyntyy, jos edellä ajava ajaa nopeusrajoitusten mukaan, kirjoittaa nimimerkki Minä ensin.

Myös suomalainen liikennesuunnittelu sai pyyhkeitä.

– Miksei liikennevaloja voi ohjelmoida niin, että liikenne olisi sujuvaa eikä tarvitsisi pysähdellä noin 100 metrin välein punaisiin valoihin?

– Surkeita liikenneympyröitä ihan nämä uudetkin, eräs vastaaja toteaa.

Vastaajat purnasivat myös jalankulkijoista ja polkupyörillä kaahaavista tankoraivoajista. Myös vilkun käyttö väärissä tilanteissa - ja vielä useammin vilkun unohtaminen kokonaan - aiheuttavat vaaratilanteiden lisäksi ärsyyntymistä.

"Turhaa ruikutusta"

Osa lukijoista on kuitenkin sitä mieltä, että me suomalaiset osaamme autoilla suorastaan mallikkaasti - ainakin jos menoa vertaa muiden maiden liikenteeseen.

– Autoilkaa muissa Pohjoismaissa - tai maailmalla yleensä, alkaa suomalaisten autoilutavat vaikuttamaan suorastaan esimerkillisiltä, huomauttaa yksi vastaaja.

– Olen ajanut 40 vuotta enkä ole huomannut mitään muuta kuin että henkilöautot ovat muuttuneet toistensa kaltaisiksi. Autot ovat turvallisempiakin, kehuu nimimerkki KMK.

Lue myös:

    Uusimmat