Mainos

Lukijat: Nämä asiat saavat veren kiehumaan liikenteessä

Öykkäröinti liikenteessä saa MTV3 Uutisten lukijat suivaantumaan. Lukijat ovat kommentoineet suomalaista ajokulttuuria muun muassa MTV3 Uutisten verkkosivuilla ja Facebook-ryhmässä. Moni asia saa veren kiehumaan, mutta yksi syy nousee ylitse muiden:

– Tuntuu ettei muista liikkujista paljon välitetä - "minä ite ensin", kirjoittaa esimerkiksi Matti.

Tieraivo kasvaa kiireessä

Lukijat löytävät valittamisen aihetta niin yli- kuin alinopeuksista. Syyttävä sormi osoittaa peltipoliiseja kohtaan.

– Niin ne peltipoliisit, niistä ei synny mitään muuta kuin haitariliikenne, kirjoittaa eräskin lukija.

– Useimmat luulevat olevansa parempia autoilijoita kuin muut ja moni ärsyyntyy, jos edellä ajava ajaa nopeusrajoitusten mukaan, kirjoittaa nimimerkki Minä ensin.

Myös suomalainen liikennesuunnittelu sai pyyhkeitä.

– Miksei liikennevaloja voi ohjelmoida niin, että liikenne olisi sujuvaa eikä tarvitsisi pysähdellä noin 100 metrin välein punaisiin valoihin?

– Surkeita liikenneympyröitä ihan nämä uudetkin, eräs vastaaja toteaa.

Vastaajat purnasivat myös jalankulkijoista ja polkupyörillä kaahaavista tankoraivoajista. Myös vilkun käyttö väärissä tilanteissa - ja vielä useammin vilkun unohtaminen kokonaan - aiheuttavat vaaratilanteiden lisäksi ärsyyntymistä.

"Turhaa ruikutusta"

Osa lukijoista on kuitenkin sitä mieltä, että me suomalaiset osaamme autoilla suorastaan mallikkaasti - ainakin jos menoa vertaa muiden maiden liikenteeseen.

– Autoilkaa muissa Pohjoismaissa - tai maailmalla yleensä, alkaa suomalaisten autoilutavat vaikuttamaan suorastaan esimerkillisiltä, huomauttaa yksi vastaaja.

– Olen ajanut 40 vuotta enkä ole huomannut mitään muuta kuin että henkilöautot ovat muuttuneet toistensa kaltaisiksi. Autot ovat turvallisempiakin, kehuu nimimerkki KMK.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.