Mainos

Poliisi rattiraivosta: Suomalaisten pinna entistä kireämmällä

Poliisi tapaa liikenteessä entistä stressaantuneimpia kuljettajia. Moni menettää hermot matelevien kuljettajien tai ruuhkan takia, sanoo ylikonstaapeli Jussi Pohjonen Liikkuvasta poliisista.

– Monet tutkimukset kertovat, että stressaava ja kiireinen ilmapiiri liikenteessä on lisääntynyt. Pinna on tiukemmalla ja hermo kireämmällä.

Fyysinen väkivalta tai sen uhka ja esimerkiksi seuraaminen kotipihaan saakka on kuitenkin harvinaista.

– Rattiraivoa on hyvin monentasoista, liikenteessä soitetaan helposti torvea ja näytetään nyrkkiä tai koputellaan ohimoa.

Pohjonen on huomannut, että liikenteessä nähdään helposti muiden tekemät virheet mutta itse saatetaan helposti syyllistyä samoihin virheisiin.

– Kesällä kenkuttaa se, että hyvällä tiellä karavaani tuppaa eteen ja ajaa kahdeksaa kymppiä. On myös näitä, joita harmittaa ohitteleminen ja ylinopeutta ajaminen.

Kuljettajien yleisimmät virheet ruuhka-aikoina

Lähde: Liikkuva poliisi

Poliisi saa runsaasti palautetta alinopeutta ajavien vuoksi mutta Pohjonen osoittaa myös palautetta antavien suuntaan.

– Ihmisten pitäisi muistaa, mistä he kiukuttelevat. Ovatko he itse lähteneet liian myöhään liikenteeseen ja omat aikataulut ovat pettäneet vai onko niin, että joku muu hidastaa matkantekoa.

Pohjonen arvelee, että usein alinopeutta ajavat saattavat olla niitä, jotka pysyvät rajoituksen rajoissa kun taas kiukuttelijat haluaisivat päästä perille mahdollisimman nopeasti.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.