Lukijat kertovat: Rakastuin toiseen, vaikka olin parisuhteessa

Studio55.fin lukijat kertoivat rakastumisista toiseen naiseen tai mieheen. Moni vastanneista löysi intohimoisen suhteen tai jopa loppuelämän kumppanin työpaikalta tai lomamatkalta.

Huumaa lavatansseissa

Olin kesällä lavatansseissa, kun sinä tulit hakemaan. Komea mies johon ihastuin ja rakastuin. Niinpä ravasin lavatansseissa koko kesän ja tanssimme aina yhdessä. Se oli helppoa, koska mieheni on vuorotyössä ja sanoi: ”mene vaan tanssimaan, siinäpä saat liikuntaa”. Ja tapasin koko kesän toista miestä lavoilla.

Tilanne muuttui kun tutustuimme paremmin. Mies olisi halunnut edetä nopeammin, mutta minä en halunnutkaan. Minulle riitti vain lavatanssit yhdessä ihastukseni kanssa, eikä muuta ja siihen se jäi. Lavatanssimies kyllästyi piirittämään minua koko kesän ja viimeisenä tanssi-iltana hän ei tanssittanut minua ollenkaan.

Ei haittaa, se oli hauskaa niin kauan kuin kesti ja en sittenkään halunnut pettää miestäni, tanssin vain.

-piia

Työkaveri hurmasi

Rakastuin yhteiseen työtoveriimme. Hän oli eri yksikössä töissä, mutta viihtyi meillä vapaa-aikanaan. Ex-mieheni luuli, että mies on ihastunut minuun. Voi ollakin niin, emme koskaan puhuneet asiasta. Miehet ovat edelleen ystäviä.

-artemis

Työpaikkaromanssihan se oli! Mies piiritti minua 3 vuotta. Lopulta lähdin mukaan ja päätä pahkaa rakastuin. Hän oli niin ihanan hellä ja huomaavainen, ja suorastaan hukutti minut lahjoihin.

Sitä ihanuutta kesti 16 vuotta. Mies ei kuitenkaan halunnut erota. Vaimo tiesi koko ajan suhteestamme ja välillä uhkasi erolla, mutta tavallaan hyväksyi. Sitten repäisin itseni irti ja aloin elää itsenäistä elämää ja etsiä uusia tuttavuuksia. Olen nyt tyytyväinen, vaikka muistelenkin joskus heikkoina hetkinä kaikkia ihania tapahtumia ”lainamiehen” kanssa!

-Syysunelma

Olin ”liian kiltin” miehen kanssa kihloissa. Työpaikalla rakastuin ihanaan mieheen, 25 vuotta takana!

-linsku

Rakastuin toiseen ja kipuilin joka tavalla. En silti voisi poistaa sitä kokemusta. Työ oli areena, jossa kohtasimme. Kummallakin oli perhe, eikä ollut näkyvillä yhteistä tulevaisuutta koskaan. Aktiivista tapaamista kesti noin kolme vuotta. Rakkauden jälkeen laulussa sanotaan sanoja, jotka voisin laittaa omikseni. Työasiat muuttuivat ja palasin arkeen, jossa olin kuitenkin loppujen lopuksi onnellinen. Tiesin, että mieheni kärsi samoista kasvukivuista ja etsi niihin samalla tavalla apua. Emme silti vaihtaneet kokemuksiamme. Jatkoimme yhdessä loppuun asti ja sain olla mieheni hoitaja koko hänen sairautensa ajan. Kannatti jatkaa pienistä solmuista huolimatta.

-Mirjami

Kipinää koulutuksessa

Olin ollut 19 vuotta virallisesti naimisissa ja lähdin uudelleenkoulutukseen, jossa iski Amorin nuoli ja nyt jo kymmenen vuotta uutta liitoa takana. 

-ILoinen

Vanha suola janotti

Rakastuin uudelleen nuoruuteni rakkauteen ja meillä on suhde. Hän asuu kaukana minusta ulkomailla. Hän on myös naimisissa. Pidämme yhteyttä päivittäin netin kautta.

-toisen oma

Rakkaus yllätti lomalla

Rakastuin toiseen mieheen ollessani lomalla Taavetissa. Pari vuotta meni niin, että minulla oli kaksi miestä, mutta sitten minun piti tehdä päätös ja erosin. Seurustelin tämän miehen kanssa sitten muutaman vuoden ja olimme kihloissa ja sitten se päättyi. Sen jälkeen olin muutaman vuoden ihan eksyksissä ja seurustelin toisen miehen kanssa. Alkoholia kului siihen asti, kun minä tulin raskaaksi. Vuosi lapsen syntymän jälkeen se suhde päättyi.

Koko tämän ajan olen kuitenkin ollut hyvissä väleissä entisen aviomieheni kanssa. Meillä on kuitenkin pitkä historia ja neljä yhteistä lasta. Kun nyt ajattelen näitä vuosia, niin ainoa hyvä asia mitä niistä on jäänyt, on nuorin tyttäreni.

-Mummo

Kyllä niin kävi eräällä lomamatkallani. Suhteessani ei ollut kaikki ok. Kun kerroin asiasta kumppanilleni, hän ei hyväksynyt asiaa, vaan vaati jatkamaan liitossamme. Päätin unohtaa asian ja jatkaa eteenpäin entiseen malliin. Olenkin usein miettinyt jälkeenpäin, millaista elämäni olisi jos...

-onnenetsijä

Kahden miehen loukussa

Olin kaksi vuotta kahden miehen loukussa. Aviomies arveli koko ajan, mutta valehtelin ummet ja lammet. Hermo meni ja jätin molemmat.

-alli

Pelottavan voimakkaat tunteet

Minut vihittiin ensimmäisen mieheni kanssa syyskuussa 1977 ja seuraavan kesän juhannuksen aikoihin työpaikalleni tuli käymään mies, joka vei jalat altani tai oikeastaan meiltä molemmilta. Tunne vei mukanaan, se oli niin vahva. Olimme erossa välillä pari vuotta, mutta emme pystyneet unohtamaan toisiamme. Tunteemme jatkuivat entistä voimakkaampina. Molemmille tuli avioero, mutta jostain syystä emme päätyneet yhteen. Tunteeni häntä kohtaan olivat niin voimakkaat, että pelotti.

Tapasin hänet uudelleen noin vuosi sitten 30 vuoden erossaolon jälkeen ja vieläkin meillä on rakkaus sydämissämme. Hän on elämäni ainoa rakkaus ja tulee aina olemaan. Olemme kumpikin nyt parisuhteessa ja sovimme, että elämme yhdessä vanhuutemme.

-Tuikku

Kaikki eivät olleet rakastuneet toiseen

En ole. Olen sitoutuessani parisuhteeseen kuunnellut sydämeni ääntä, joten suhde on ollut vakaalla pohjalla.

-xxespoo

En ole rakastunut toiseen 50-avioliittovuoden aikana.

-Tuulantei

En rakastunut. Ei itseään pidä päästää sellaiseen tilanteeseen. Kuten ystäväni totesi jo kauan sitten: ”aina voi käydä ikkunaostoksilla, jos rahat on lopussa”, mutta siihen se saa jäädä!

-Marianne

Olen niin kertakaikkisen vanhanaikainen, ettei moraalini kestä minkäänmoista ”rakastumista”. Ystäviä ollaan niin miesten kuin naisten kesken, mutta ei muuta.

-Vanhanaikainen

Jos rakastan yhtä, en pysty rakastumaan toiseen.

-Anne

Kun parisuhde on kunnossa, toiseen rakastumista ei tapahdu.

-Maarit

En rakastunut, mutta mieheni rakastui. Se teki kipeää monta vuotta.

-Martsu

Nuorempi nainen vei

Kyllä. Vietettiin minun 30-vuotissyntymäpäiviä ja rakastuin palavasti naapurin tyttöön joka oli minua 10 vuotta nuorempi. Olin ollut jo 20 vuotta avioliitossa joka hengitteli kyllä loppujaan. Suhde johti uuteen liittoon joka nyt on jatkunut jo liki 30 vuotta. Aluksi liiton hajoaminen oli yhtä tuskaa lasten takia, mutta nykyään kaikki on hyvin. Myös lasten kanssa on hyvät välit. Nykyinen liitto jatkuu kait hautaan saakka, vaikka vaimolla olikin yksi syrjähyppy. Siitäkin selvittiin.

-isotonttu

Järki voitti

Rakastuin korviani myöten. Lopulta järki voitti. Minulla oli hyvä avioliitto menossa ja päätin, että en riko avioliittoani. Olemme hyvät kaverit henkilön kanssa, johon rakastuin suhteessa ollessani. Nyt olen ollut leski 6 vuotta.

-Hintriikka

Puhdas omatunto

Rakastuin. Mielettömästi! Minulla on kuitenkin sellainen periaatepäätös, että jos olen luvannut olla uskollinen avioliitossa, niin olen. Vaikka mitä sattuisi. Toinen periaatepäätös on, että en koske toisen naisen mieheen, vaikka olisin miten rakastunut ja tekisi mieli. Eli ei tapahtunut sen enempää. Eikös oo ihanaa, että on vielä tällaisia naisia/miehiä/ihmisiä olemassa, jotka pitävät sen mitä lupaavat? Olen itse hyvilläni. Ei soimaa omatunto, en tehnyt vahinkoa kenellekään ja olin uskollinen aviomiehelleni ja itselleni. Osaan pitää lupaukseni, vaikka mitä sattuisi ja vaikka miten paljon tekisi mieli.

-Vaikka miten tekisi mieli

Sekkailusta suuri hinta

Kun olin vielä avioliitossa, tutustuin yksissä rantajuhlissa vanhempaan mieheen, josta kohtalo sitten toi välineen elämääni ja rikkoi avioliittoni. Olin pienen pojan äiti ja hurjan rakastanut mieheeni, joka teki yötä päivää työtä hyväksemme. Silti lähdin seikkailemaan!

Sitten kävi niin, että kävin Hollannissa tämän miehen kanssa. Aviomieheni ei asiasta ollut ollenkaan iloinen ja vuoden jälkeen muutimme eroon toisistamme, jonka jälkeen aloin matkustaa maailmaa ristiin rastiin hakien itseäni. Löysinkin, mutta menetin lapsemme miehelleni ja koko hyvän elämäni.

Olen kyllä jo antanut anteeksi itselleni, mutta poikani ei varmaan koskaan antanut sitä täysin anteeksi, että jätin hänet, kalleimman aarteeni, toisen naisen huomaan. Naisen, josta sitten tuli mieheni toinen vaimo ja hänen seuraavien kahden lapsen isä.

Pidän kyllä yhteyttä entiseen mieheeni silloin tällöin, mutta poika on tätä nykyä aika kylmäkiskoinen, eikä minulle näytetä lapsenlapsiamme, vaikka olen selittänyt mitä tapahtui. Olen aika yksin nykyään, mutta en kauheasti voi tehdä. Virheistäni olen maksanut kovan hinnan taloudellisesti ja tunteet ovat heittäneet elämää ylös alas. Tämä on hinta siitä, mitä tein – yksinäisyys ja ulkopuolisuus.

-Makoj

Ihastumista, muttei sen vakavampaa

Muutaman kerran olen kokenut lähinnä ihastumista toiseen, mutta ne jutut eivät koskaan vaarantaneet vakisuhdetta. Ihastumiset johtuivat ehkä siitä, että vakisuhde ei ollut kovin intohimoinen ja toisen flirtti ja ihastuminen tuntui jännittävältä.

-Tintti

Olen, mutta se ei johtanut mihinkään vakavampaan. Kolmas osapuoli vain muutti toiseen kaupunkiin. Jos olisin lähtenyt mukaan, missähän olisin nyt. Ei kait olisi huonomminkaan käynyt.

Rumpali vei sydämen

Häitä suunniteltaessa sain kokea muutakin kuin sitoutumispelkoa. Oma bändimme rumpali auttoi monessa muussakin ja vei sydämeni. Pahinta oli, että kerroin kaikesta vasta vuosien jälkeen. Anteeksi olen saanut, mutta itselleni kannan kaunaa. Hääpäivä on edelleen muisto, jossa olin epävarma...

-Eliel

"Tunne yhä sama, vaikkei ollakaan pari"

Kyllä vain. Mies oli kolmisenkymmentä vuotta vanhempi kuin itse, karismaattinen ja tanssitaitoinen tunne-ihminen. Meitä yhdisti tunne ja kontrasti, intohimo, joka ei koskaan loppunut. Yli 10 vuotta kulunut ja tunne on yhä sama ja hyvä, vaikkei ollakaan pari. Siinä suola.

-elina

Lue myös:

    Uusimmat