Lukijat Huuhaa-palkinnon voittajasta: Lumelääkettä!

Skeptikkojen yhdistys antoi viime viikolla vuoden 2012 Huuhaa-palkinnon kirkasvalokuulokkeille. Lukijoistamme suurin osa pitää palkintoa aiheellisena, mutta kuulokkeita käyttäneet lukijat kuitenkin puhuvat tuotteen puolesta. Mitä mieltä sinä olet?

Kirkasvalokuulokkeet saivat Skeptikkojen yhdistykseltä vuoden 2012 Huuhaa-palkinnon, sillä yhdistyksen mukaan terveystuotteen markkinoinnissa on käytetty tutkimuksia, jotka ovat puutteellisia ja kapea-alaisia.

Kysyimme lukijoiden mielipidettä kirkasvalokuulokkeiden tehosta. Suurin osa vastanneista, liki 70 prosenttia, ei uskonut tuotteen tehoon.

– Jo laitteen hinnasta voi päätellä että kyseessä on huuhaa. Moisten ledinappien valmistuskustannukset lienevät kuitenkin parin euron luokkaa ja tutkimus-, sekä kehitystyöhönhän ei ole yritykseltä rahaa kulunut sentin pyörylää, kirjoittaa yksi lukijoista.

– Toimintamekanismi on kovin epäselvä. Vaikka aivoissa olisikin jollain tavalla valoon reagoivia osia, siitä olisi vielä hyvin pitkä matka siihen, että valo korvissa poistaa kaamosmasennuksen oireita. Tutkimukset jotka on tehty, ovat olleet hyvin kapea-alaisia. Tämän tuotteen tutkiminen ei ole niin vaikeaa, ettei parempia ole muka saatu tehtyä. Tukeakin saatu aika reilusti, toinen jatkaa.

– Ei ja ei. Korvassa ei vaan ole mitään mikä reagoisi mitenkään valoon. Toisiin vaikuttaa lumelääkkeet ynnä muut, mutta ei jokaiseen.

Kirkasvalokuulokkeiden tehoon uskoi vain noin 14 prosenttia vastanneista.

– Olen käyttänyt kahtena talvena ja teho on selvä. Hoitoaika nopea ja niitä voi käyttää vaikka töihin autolla ajaessa. Ei myöskään estä keskustelua toisten kanssa nuo kuulokkeet. Minulla on niin selvä kaamosmasennustaipumus että tietäisin jos korvavalohoito ei tehoaisi ja olisin jo siirtynyt takaisin kirkasvalolamppuun.

– Hankin tänä syksynä kuulokkeet ja ne toimii huomattavasti tehokkaammin kuin lääkitys, jota olen käyttänyt monta vuotta aikaisemmin

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja