Lukas Hradeckya odottaa lauantaina erikoinen näky: bundesliigaseuran stadionilla jo 13 000 pahvikatsojaa

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa pelataan ilman yleisöä koronaviruksen takia, mutta tyhjinä lehterit eivät ainakaan Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradeckyn silmissä lauantaina ole.

Hradeckyn seuraa Bayer Leverkusenia isännöivän Borussia Mönchengladbachin stadionilla on lauantain pelissä lähes 13 000 pahvikatsojaa.

Mönchengladbach isännöi Bundesliigan ensimmäisen tyhjille katsomoille pelatun ottelun kohdatessaan kotonaan Kölnin 11. maaliskuuta, juuri ennen koronaviruksen aiheuttamaa sarjan keskeytystä.

Yksi seuran faniryhmistä, Fanprojekt Mönchengladbach, innovoi pian tuon pelin jälkeen seuran kausikorttilaisille mahdollisuuden saada printatuksi pahviversiot itsestään omalle paikalleen katsomoon.

– Olemme järjestämässä lähes 13 000 pahvikatsojaa (lauantain peliin), mutta kaikkinensa niitä on tilattu jo lähes 20 000, faniryhmän johtaja Thomas Ludwig kertoi.

Borussia-Parkille mahtuu normaalioloissa 54 000 katsojaa.

– Tämä on hieno operaatio, ja se tuo tunnelmaa stadionille. Samalla se tietysti muistuttaa siitä, että jalkapallo ilman kannattajia ei ole ihan samaa, seuran edustaja Max Eberl kommentoi.

Myös valmentaja Marco Rose kehuu pahviyleisöä.

– Fantastista. Saamme todellakin vaikutelman, että emme ole yksin stadionilla, Rose sanoi.

Mönchengladbach on Bundesliigassa kolmannella sijalla, Leverkusen viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat