Löytyykö sinunkin kodistasi tämä Ikea-kulho? Aiheutti palovaaran – ”luulin naapurin grillaavan pihalla”

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu tarjoilukulho sytytti ruotsalaismiehen viinirypäleet palamaan. 

Reilu viikko sitten ruotsalainen Richard Walter istui ottamassa aurinkoa omalla kuistillaan, kun yhtäkkiä hänen nenäänsä kantautui outo, palaneen hajua muistuttava tuoksu.

– Luulin naapurin grillaavan pihalla, mutta se haisi hieman terävämmältä, mies kertoo tapahtuneesta.

Totuus paljastui, kun hajusta hämmentynyt mies sattui vilkaisemaan pöydällä olleeseen kulhoon. Kulhossa olleet vinirypäleet olivat syttyneet tuleen.

"Mitä tahansa olisi voinut tapahtua"

Kyseessä oli monen suomalaisenkin kotoa löytyvä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu Ikean Blanda Blank -kulho. Kovera kulho oli koonnut valosäteet yhteen saaden aikaan kuuman pisteen, joka oli sytyttänyt sen sisällä olleet rypäleet tuleen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Asiasta hämmästänyt Walter kuvailee tapahtunutta pelottavaksi. Mies julkaisi tapahtuman myötä Facebookissa videon demonstroidakseen, kuinka nopeasti kyseinen kulho kuumenee vaarallisen kuumaksi. 

– Kuvittele, että olisit asettanut kulhon sisältöineen aurinkoiselle ikkunalle, jonka ympärillä on verhoja, mitä tahansa olisi voinut tapahtua, Walter pohtii.

Ikea Ruotsin tiedottajan Emil Erikssonin mukaan Ikea ei ole ollut tietoinen siitä, että kulho voisi toimia tällä tavoin. Eriksson lupaa, että he ottavat nämä tiedot erittäin vakavasti ja aikovat suorittaa kulholle omat testinsä.

Lähde: Aftonbladet

***


Lue myös:

    Uusimmat