Löydä sisäinen MacGyverisi – näin avaat viinipullon henkarilla tai kengällä

Oletko hukannut korkkiruuvisi tai eikö taloudestasi yksinkertaisesti löydy sellaista? Ei hätää! Viinipullon avaaminen onnistuu myös muilla välineillä. Näillä MacGyvermaisilla taidoilla olet varmasti vappujuhlien kuningas!

Näitä hauskoja niksejä kannattaa hyödyntää, vaikka käden ulottuvilla olisikin oikea viinipullon avaaja. Mikäpä olisi sen parempi tapa tehdä vaikutus vappujuhlien hulinoissa ihastuksen kohteeseen kuin näyttää hänelle huimat MacGyver-kykysi. Kaiva siis kaapista henkari, puhelinluettelo tai ruisku ja näytä seuralaisillesi taitosi. Olutpullon avaaminen hampailla ei ole mitään näytöksesi jälkeen!

Viinipullon avaaminen henkarilla

Henkaria voi hyödyntää viinipullon avaamisessa itse asiassa kahdella eri tavalla. Voit litistää henkarin koukun ja kietoa sen ruuvimeisselin varren ympärille, jolloin yhdistelmästä syntyy korkkiruuvin korvike. Toinen tapa on suoristaa henkarin koukku ja vääntää koukun päästä uusi, pienempi koukku. Tämän jälkeen pieni koukku tungetaan pullon ja korkin väliin niin syvälle, että koukku menee kokonaan korkin alle. Käännä henkaria ja vedä korkki ylös. Katso videolta demonstraatio videolta kohdasta 0:55 eteenpäin.

Viinipullon avaaminen injektioruiskulla

Viinipullon avaaminen injektioruiskulla kuulostaa ehkä ällöttävältä, mutta metodi on ainakin todettu toimivaksi.

1. Ota puhdas, suuri kantainen ruisku ja työnnä se sisälle korkkiin.

2. Pumppaa ilmaa sisälle pulloon ruiskun avulla niin kauan, että korkki poksahtaa ulos.

Viinipullon avaaminen kengällä

1. Laita viinipullo lenkkariin tai muuhun tukevapohjaiseen kenkään. Jos sinulla ei satu olemaan ylimääräistä kenkää, myös pehmeä liina tai vaate kiedottuna tukevasti pullon pohjaosan ympärille sopii hyvin.

2. Seiso lähellä seinää, mutta vältä toimistojen tai muiden tärkeiden tilojen seiniä, sekä ikkunoita. Myös puun runko sopii hyvin.

3. Jos kyseessä on punaviini, kiinnitä erityistä varovaisuutta siltä varalta, että viini lentäisikin naamallesi.

4. Ota vasemmalla kädellä tukeva ote kengän kärjestä, ja pidä oikealla kädellä kiinni pullon kaulasta.

5. Pidä viinipullo vaakatasossa, ja hakkaa kenkää lempeästi pohja edellä seinään. Pidä pullo sellaisessa asennossa, että jos korkki vahingossa irtoaisi, se ei lentäisi sinun tai muiden ihmisten naamalle.

6. Seuraa, kuinka korkki nousee hiljalleen ulos pullosta, kunnes se on valmis irrotettavaksi kädellä.

Viinipullon avaaminen puhelinluettelolla

Monelle suomalaiselle ei enää tule kotiin perinteinen puhelinluettelo, mutta jos saat jostain käsiisi sellaisen, kokeile tätä niksiä. Tämä tekniikka on tuttu niille, jotka ovat joskus kokeilleet avata viinipulloa kengällä.

1. Poista viinipullon korkin etiketti.

2. Ota tukeva ote viinipullosta ja hakkaa sen pohjaa lempeästi seinällä olevaa puhelinluetteloa vasten.

3. Korkki nousee hiljalleen ulos pullosta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja