Lotta Kemppiseltä loistoveto EM-kisoissa

Lotta Kemppinen täräytti EM-välieriin uudella ennätyksellä: "Kolme pitkää vuotta olen odotellut" 0:48
Lotta Kemppinen täräytti EM-välieriin uudella ennätyksellä: "Kolme pitkää vuotta olen odotellut"

Pikajuoksija Lotta Kemppinen juoksi oman ennätyksensä naisten 100 metrin juoksun alkuerissä Rooman EM-kisoissa. Tulos tarkoitti sitä, että Kemppinen nähdään välierissä.

Kemppinen aloitti eränsä erinomaisesti ja oli alussa johdossa. Lopulta suomalainen oli viides, mutta paransi ennätystään sadasosalla. Erän nopein oli Belgian Rani Rosius ajalla 11,20. Hän oli myös koko alkuerien nopein.

Kemppisen aika riitti alkuerien kymmenenneksi nopeimpaan aikaan, kun jatkoon pääsi 14 nopeinta. Välierät juostaan sunnuntai-iltana.

– Todella hyvältä tuntuu. Tässä on ollut kolme pitkää vuotta ja odotellut, että milloin tämä satanen lähtee kulkemaan. Nyt vihdoin ja viimein vanha ennätys rikki ja tällaisessa paikassa, niin olen todella tyytyväinen. Verryttelyssä ja aikataulussa kaikki osui hyvin ja oli jotenkin levollinen olo. Ajattelin, että tässä on kaikki edellytykset, että nyt nasahtaa, Kemppinen totesi hymyillen MTV Urheilulle.

– Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen 60 metriin. Vielä minulla vähän hajosi juoksu sinne loppuun, mutta sitä voi lähteä parantamaan välieriin, Kemppinen sanoi.

Miesten moukarinheitossa Aaron Kangas jäi karsintaan. Kangas sai ensimmäisellä heitollaan tuloksen 71,58 ja se riitti karsintaryhmän 14. sijaan. Tuomas Seppänen heitti omassa ryhmässään 72,85. Loppukilpailuun olisi vaaditty 74,5 metrin heitto.

Juttua päivitetty klo 12.55: Lisätty Kemppisen kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat