Mainos

Lontoon metro luopuu perinteisestä "hyvät naiset ja herrat" -kuulutuksesta

Lontoon metrossa ja kaupungin muissa julkisissa liikennevälineissä ei enää kuuluta tiedotteita johdannolla ladies and gentlemen. Asiasta uutisoi muun muassa Lontoossa ilmestyvä Evening Standard -sanomalehti.

Lontoon liikennelaitoksen, eli TfL:n, työntekijät ovat saaneet ohjeen olla suuntaamatta kuulutuksia enää erikseen naisille ja herroille, vaan nyt toivotetaan esimerkiksi hyvää huomenta ”kaikille”. Myös ennaltanauhoitetut kuulutukset on muutettu sukupuolineutraaleiksi.

Julkisten liikennevälineiden käyttäjät ovat Evening Standardin mukaan ottaneet uudistuksen vastaan myötämielisesti ja ovat siitä suorastaan ylpeitä.

– Se on hämmästyttävä asia. “Ladies and gentlemen” on vanhanaikainen ilmaisu, ja on hyvä, että yhteiskunta uudistuu, 28-vuotias Itä-Lontoossa oleva Jen iloitsee.

Myös vanhempi väki suhtautuu muutokseen myönteisesti.

– Minusta idea on upea, aiempaa ihmisystävällisempi. Ehkä uusi ilmaisu on ehkä epävirallinen, mutta minusta ihmisten ei pitäisi vastustaa sitä, 71-vuotias lontoolaiseläkeläinen Andrea toteaa.

Muutokseen johti niin sanotun LGBTQ+-ryhmän sitkeä kampanjointi, jossa Lontoon pormestaria vaadittiin muuttumaan ”aikansa elänyt” kieli modernimpaan. Ryhmän nimi tulee sanoista Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Questioning and others.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.