Loihdi aito ranskalainen menu – lue huippukokin reseptit!

Julkaistu 12.05.2011 12:02(Päivitetty 13.05.2011 08:18)

Bressen kana, sipulikeitto, pissaladière ja kelluvat saaret – virittäydy kesäiseen festivaalitunnelmaan ihanilla ranskalaisilla herkuilla!

Huippukokki Jouni Törmäsen resepteillä loihdit itsellesi aidon ranskalaisen menun. Loihdi alkupalaksi Chez Jounin juustoista sipulikeittoa, joka maustetaan valkoviinillä ja konjakilla. Keiton kanssa maistuvat perinteiset ranskalaiset piiraat, pissaladièret, jotka saavat täyteläisen makunsa sipulista, oliiveista ja anjoviksista.

Pääruoaksi tarjoillaan mehevää Bressen kanaa, joka on todellinen ranskalaisen keittiön taidonnäyte.

Koko suussa sulavan menun kruunaa jälkiruoaksi tarjoiltava Ile flottante eli kelluvat saaret, joita kutsutaan joskus myös nimellä lumimunat. Tämä perinteinen klassikkoruoka on periytynyt isoäidiltä jälkipolville ja sitä tarjoillaan sekä nykypäivän hienostoravintoloissa että ranskan kotikeittiöissä.

Nämä reseptit löydät Makuja-sivuilta:

Pissaladière

Chez Jounin sipulikeitto

Bressen kana

Gratin dauphinoise

Ile flottante - kelluvat saaret

Crème anglaise

Saaret

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle