Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Loihdi aito ranskalainen menu – lue huippukokin reseptit!

Julkaistu 12.05.2011 12:02(Päivitetty 13.05.2011 08:18)

Bressen kana, sipulikeitto, pissaladière ja kelluvat saaret – virittäydy kesäiseen festivaalitunnelmaan ihanilla ranskalaisilla herkuilla!

Huippukokki Jouni Törmäsen resepteillä loihdit itsellesi aidon ranskalaisen menun. Loihdi alkupalaksi Chez Jounin juustoista sipulikeittoa, joka maustetaan valkoviinillä ja konjakilla. Keiton kanssa maistuvat perinteiset ranskalaiset piiraat, pissaladièret, jotka saavat täyteläisen makunsa sipulista, oliiveista ja anjoviksista.

Pääruoaksi tarjoillaan mehevää Bressen kanaa, joka on todellinen ranskalaisen keittiön taidonnäyte.

Koko suussa sulavan menun kruunaa jälkiruoaksi tarjoiltava Ile flottante eli kelluvat saaret, joita kutsutaan joskus myös nimellä lumimunat. Tämä perinteinen klassikkoruoka on periytynyt isoäidiltä jälkipolville ja sitä tarjoillaan sekä nykypäivän hienostoravintoloissa että ranskan kotikeittiöissä.

Nämä reseptit löydät Makuja-sivuilta:

Pissaladière

Chez Jounin sipulikeitto

Bressen kana

Gratin dauphinoise

Ile flottante - kelluvat saaret

Crème anglaise

Saaret

Lisää aiheesta:

Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"