Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Loihdi aito ranskalainen menu – lue huippukokin reseptit!

Julkaistu 12.05.2011 12:02(Päivitetty 13.05.2011 08:18)

Bressen kana, sipulikeitto, pissaladière ja kelluvat saaret – virittäydy kesäiseen festivaalitunnelmaan ihanilla ranskalaisilla herkuilla!

Huippukokki Jouni Törmäsen resepteillä loihdit itsellesi aidon ranskalaisen menun. Loihdi alkupalaksi Chez Jounin juustoista sipulikeittoa, joka maustetaan valkoviinillä ja konjakilla. Keiton kanssa maistuvat perinteiset ranskalaiset piiraat, pissaladièret, jotka saavat täyteläisen makunsa sipulista, oliiveista ja anjoviksista.

Pääruoaksi tarjoillaan mehevää Bressen kanaa, joka on todellinen ranskalaisen keittiön taidonnäyte.

Koko suussa sulavan menun kruunaa jälkiruoaksi tarjoiltava Ile flottante eli kelluvat saaret, joita kutsutaan joskus myös nimellä lumimunat. Tämä perinteinen klassikkoruoka on periytynyt isoäidiltä jälkipolville ja sitä tarjoillaan sekä nykypäivän hienostoravintoloissa että ranskan kotikeittiöissä.

Nämä reseptit löydät Makuja-sivuilta:

Pissaladière

Chez Jounin sipulikeitto

Bressen kana

Gratin dauphinoise

Ile flottante - kelluvat saaret

Crème anglaise

Saaret

Lisää aiheesta:

Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistäAutoilijat mokasivat yksi toisensa perään Porvoossa – selityksiä riittiSorrutko yleiseen kahvimokaan? Pippa Laukka: "Pitäisi olla kaksi tuntia juomatta"Miksi pissattaa, kun jännittää? Urologi vastaaSuomessa osallistutaan syöpien seulontaan keskiarvoa ahkerammin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 13:02
    Takaisinvedot

    Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistä

  • 11:59
    Liikennevalvonta

    Autoilijat mokasivat yksi toisensa perään Porvoossa – selityksiä riitti

  • 08:22
    Kahvi

    Sorrutko yleiseen kahvimokaan? Pippa Laukka: "Pitäisi olla kaksi tuntia juomatta"

  • 06:37
    Ihminen

    Miksi pissattaa, kun jännittää? Urologi vastaa