Lohipiiras

Tässä maittava piiras: Se sopii vaikkapa iltapalaksi tai urheilun/ulkoilun jälkeen sekä oikein hyvin myös pääsiäispöytään. Täytteeseen on käytetty esikypsytettyä ohraa kalan kanssa. Esikypsytetty ohra tuo piirakkaan täyteläisen maun terveellisyyttä unohtamatta! Esikypsytyksensä ansiosta ohra kypsyy samassa ajassa kuin riisi.

  • 1 piirakkavuoallinen
  • 1 pkt Isoa Lehtitaikinalevyä
  • Täyte: 5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl Esikypsytettyä Rikottua Ohrasuurimoa
  • 1 rasia valkosipulituorejuustoa (n. 100 g)
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • n. 250 g (kylmä)savustettua kirjolohta
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Rikottua Ohrasuurimoa kalaliemessä 20 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi.

Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, mutta voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle. Kaaviloi Isoa Lehtitaikinaa noin puolet ohuemmaksi. Leikkaa levystä vuoan kokoinen pala kansilevyksi piiraalle (jätä se pöydälle odottamaan). Kaaviloi lopusta taikinasta vuoan + reunojen kokoinen levy vuoan pohjalle. Levitä täyte piiraan pohjalevylle vuokaan. Nosta kansi päälle. Sulje reunasaumat hyvin nipistäen yhteen. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle.

Voitele munalla. Paista 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kauniin keltaiseksi.

Vinkki: Kokeile myös muilla kaloilla, jos ahti on suonut antejaan!

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat