Tappara selvitti ensimmäisen tosipaikkansa – näin finaaliottelu eteni

Tappara kukisti Kärpät SM-liigan neljännessä finaaliottelussa lukemin 2-0. MTV.fi seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Tappara oli pakkovoiton edessä ja selvitti ensimmäisen kohtalon ottelunsa mallikkaasti. Kärpät johtaa ottelusarjaa nyt 3-1, joten sillä on seuraavaksi mahdollisuus varmistaa mestaruutensa kotiyleisönsä edessä Oulussa jo huomenna tiistaina.

Liveseuranta alla:

3. erä

Maalivahtien torjunnat: Tapparan Dominik Hrachovina 21 torjuntaa. Veini Vehviläisellä Kärppien maalissa 34 torjuntaa.

60.00: Tappara voittaa 2-0! Finaalisarja jatkuu jo huomenna tiistaina Oulussa. Kärpät johtaa ottelusarjaa finaalisarjaa nyt 3-1.

58. min: Kaksi minuuttia jäljellä.

56.08: Kärpät ottaa aikalisän ja Vehviläinen jää pois maalin suulta. Kärpät hakee kavennusta ilman maalivahtia.

56. min: Charles Bertrandin laukaus osuu ikävästi suoraan Henrik Haapalan kasvoihin, mutta Haapala selviää tilanteesta säikähdyksellä.

55. min: Viisi minuuttia varsinaista peliaikaa jäljellä.

53. min: Vehviläinen menettää torjuntatilanteessa mailansa, mutta Kärpät selvittää tilanteen. Kärpät myös jälleen täysilukuinen.

50.58: JÄÄHY: Jäähyaition ovi aukeaa jälleen Kärpille, kun Lasse Kukkonen joutuu kahden minuutin istunnolle. Tapparalle tarjotaan mahdollisuutta lyödä ottelulle sinetti.

50. min: Joukkueet täysilukuiset.

50. min: Tapparan ylivoima pääsee useampaan otteeseen laukomaan, mutta jokainen kuti painuu ohi maalin.

49. min: Miika Koivisto on jälleen jäällä, joten viidellä neljää vastaan jatketaan.

48.22: JÄÄHY: Shaun Heshkalle 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta. Samassa ajassa myös Jukka Peltolalle kahden minuutin jäähykomennus. Tapparalle kahden miehen ylivoima.

46.37: JÄÄHY: Tappara pääsee ylivoimalle, kun Miika Koivisto nappaa hyökkäyspään rangaistuksen.

46. min: Sami Anttila pääsee tinttaamaan, mutta Hrachovina selvittää tilanteen.

45. min: Pelissä on käynnissä hieman rikkonaisempi vaihe ja pelikatkoja syntyy tämän tästä.

42. min: Tappara selvittää alivoimansa ja Hakametsän yleisö aloittaa ponnekkaan kannustuksen.

41. min: Vesalainen pääsee laukomaan suoraan syötöstä, mutta Hrachovina torjuu komeasti.

KLO: 20.26: Kolmas erä käynnissä! Kärpät aloittaa erän ylivoimalla.

2. erä

KLO: 20.07: Toinen erä on taputeltu. Tappara iski erän aikana kahdesti ja johtaa ottelua 2-0.

39.58: JÄÄHY: Kärpät pääsee yrittämään kavennusosumaa ylivoimalla, kun Sebastian Repo ottaa kaksi minuuttia polvitaklauksesta.

39. min: Tappara iskee kiekon verkkoon, mutta tuomaristo hylkää osuman välittömästi, sillä Kristian Kuusela oli maalivahdin alueella.

37.32: JÄÄHY: Tapparan Otso Rantakarille 10 minuutin käytösrangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

37.32: MAALI: Tappara iskee heti jäähyjen päätyttyä lukemiksi 2-0! Juhani Jasu latoo Jukka Peltolan syötön maalin edestä reppuun.

37. min: Kärpät on jälleen täysilukuinen. Hienoa alivoimapelaamista Kärpiltä.

36. min: Vesalainen on jälleen jäällä.

36. min: Rantakari tinttaa sydämensä kyllyydestä, mutta Vehviläisen hanska heilahtaa komeasti.

35.47: JÄÄHY: Kärppien Shaun Heshka huitomisesta jäähylle. Samasta tilanteesta myös Tapparan Jan-Mikael Järviselle rangaistus sukeltamisesta.

35.18: JÄÄHY: Nyt tarjotaan Tapparalle mahdollisuutta. Lasse Kukkonen tempaisee kiekon katsomoon ja lähtee istunnolle. Tapparalle kahden miehen ylivoima.

34.54: JÄÄHY: Tappara pääsee kolmatta kertaa tänään ylivoimalle. Kristian Vesalaiselle kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta.

34. min: Rauhala pääsee kokeilemaan maalintekoa, mutta Vehviläinen torjuu varmasti.

33. min: Kärpille avautuu vaarallinen maalipaikka, mutta Lehtosen maila katkaisee poikkisyötön kriittisellä hetkellä ja tilanne kuivuu kasaan.

31. min: Miika Koivisto antaa todella komean läpisyötön Jasse Ikoselle, mutta Mikko Lehtonen tökkää pelivälineen Hrachovinan haltuun. Aloitus Kärppien hyökkäyspäästä.

30. min: Tappara on saanut jälleen otetta itselleen avausmaalinsa jälkeen.

26.32: MAALI: Tappara siirtyy 1-0 johtoon! Jere Karjalainen tulittaa isännille tärkeän avausmaalin suoraan Jan-Mikael Järvisen syötöstä.

26. min: Kärppien Jani Hakanpää ei palannut joukkueensa mukana toisessa erässä vaihtopenkille, joten Kärpät pelaa tällä hetkellä viidellä puolustajalla.

25. min: Radek Koblizek puikkelehtii nokikkain Hrachovinan kanssa, mutta viimeistely livahtaa ohi maalin. Samalla hetkellä Tappara on jälleen täysilukuinen.

23. min: Kristian Vesalainen pääsee tulittamaan, mutta Hrachovina torjuu.

22.36: JÄÄHY: Kärpät pääsee ensimmäistä kertaa tässä ottelussa ylivoimalle, kun Aleksi Elorinne lähtee jäähyaitioon.

21. min: Tappara-kippari Jukka Peltola pääsee ohjaamaan maalin edestä, mutta Vehviläinen selvittää.

KLO: 19.23: Toinen erä on käynnissä!

KLO: 19.20: Maalivahtien torjunnat avauserässä: Kärpät Veini Vehviläinen 12 ja Tapparan Dominik Hrachovina 4.

1. erä

KLO: 19.05: Summeri soi. Ensimmäiselle erätauolle mennään 0-0-lukemissa. Isäntäjoukkue Tappara aloitti terävästi ja hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia.

16. min: Vehviläinen sulkee Aleksi Salosen laukauksen. Aloitus Tapparan hyökkäyspäähän.

15. min: Tapparan Niko Mikkolan tulinen laukaus lipuu Vehviläisen torjunnan läpi kohti maalia, mutta Jari Sailio pelastaa tilanteen juuri ennen maaliviivaa.

14. min: Ei tuota tämäkään ylivoima tulosta Tapparalle. Junttila jälleen jäällä.

13. min: Tapparan Otso Rantakari laukoo tulisesti viivasta, mutta Vehviläinen venyttää hanskansa kiekon tielle.

11.38: JÄÄHY: Tappara pääsee toistamiseen ylivoimalle, kun Julius Junttila lähtee kahden minuutin istunnolle korkeasta mailasta.

11. min: Tappara saa jälleen hyvän pyörityksen Kärppien alueelle, mutta Kärpät pitää Tapparan poissa maalintekopaikoilta.

9. min: Tapparan ylivoima ei tuota tulosta. Kärpät on jälleen täysilukuinen.

8. min: Tomas Zaborsky kääntää maalin kulmalta maalille, mutta Veini Vehviläinen pitää Kärpät-maalin puhtaana.

06.34: JÄÄHY: Kärpillä on kuusi kenttäpelaajaa jäällä ja Tappara pääsee ylivoimalle.

6. min: Tapparan Otto Rauhala yrittää pienestä kulmasta, mutta laukaus sujahtaa ohi.

4. min: Tapparan nelosketju saa pitkän paineen Kärppien puolustusalueelle, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäävät uupumaan.

1. min: Tapparan Henrik Haapala antaa kovan taklauksen Kärppien Lasse Kukkoselle ja kotiyleisö syttyy.

Ottelun avauserä on käynnissä!

KLO: 18.29: Tunnelma tiivistyy Hakametsässä, kun Maamme-laulu kajahtaa ilmoille.

KLO: 18.27: Joukkueet saapuvat jäälle. Kohta mennään!

KLO: 18.20: Kärpät johtaa finaalisarjaa voitoin 3-0. Edellisessä kohtaamisessa Kärpät oli parempi jatkoerässä lukemin 2-1.

KLO: 18.10: Mukavaa maanantaita ja tervetuloa liveseurannan pariin. Noin 20 minuuttia ja kiekko putoaa jäähän Hakametsässä, jossa Tappara isännöi Kärppiä.