Linda Lampenius paljastaa karun totuuden kuuluisan kyykkykuvan takaa: "Romahdin alas, sillä olin niin väsynyt syömishäiriöstä"

Linda Lampenius puhuu avoimesti syömishäiriöistään 8:00

Linda Lampenius paljasti Huomenta Suomessa, että kuuluisa kuva hänestä kyykyssä viulun kanssa on tulos syömishäiriöstä johtuneesta väsymyksestä.

Viulisti Linda Lampenius vieraili keskiviikkona 28. maaliskuuta Huomenta Suomessa puhumassa elämästään ja urastaan.

48-vuotias tällä hetkellä Ruotsissa asuva Lampenius kertoo työstävänsä tällä hetkellä toista elämänkertaansa, joka tulee olemaan hänen mukaansa ensimmäistä, vuonna 2003 julkaistua teosta laajempi. Lampeniuksen mukaan häntä pyydettiin alunperin kirjoittamaan kirja syömishäiriöistä. 

– Olin ollut televisiossa Ruotsissa ja kertonut, että minulla oli ollut syömishäiriöitä 23 vuotta elämästäni. Että miten olin onnistunut piilottamaan sen kaikilta muilta.

Lampenius kertoo eläneensä syömishäiriöiden aikaan kahta täysin erilaista elämää.

– Yksi elämä on se, että ollaan siellä lavalla ja olen ollut onnekas, olen saanut kokea niin fantastisia asioita ympäri maailmaa, että se on ollut oikeaa unelmaelämää. Mutta rinnakkain on kulkenut toinen elämä, josta muut eivät ole tienneet. Ja se on ollut sellaisessa totaalisessa pimeydessä. Mutta ne molemmat on olleet minun elämässäni.

Myös Lampeniuksen kuuluisan Violator-singlen kansikuvan taustalla on karu syömishäiriöön liittyvä totuus. Singlen kannessa Lampenius poseeraa kyykyssä viulun kanssa mustassa nahka-asussa.

Kuvaukset olivat Lampeniuksen mukaan erittäin raskaat, sillä hänellä oli tuolloin syömishäiriö, eikä hän ollut syönyt päivän aikana muuta kuin omenan ja juonut vettä.

– Olin ihan hikinen sen puvun alla ja kysyin kuvaajalta, että saanko levätä vähän, olen niin väsynyt. Ja sitten seisoin ja romahdin alas, kun olin tosiaan niin väsynyt niistä syömishäiriöistä. 

Tilanteessa kuvaaja oli käskenyt Lampeniusta pitämään asennon ja oli ottanut tästä tuolloin kuuluisan kansikuvan.  

Lampeniuksen kokemista syömishäiriöistä uutisoi ensimmäisenä Apu.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kuinka Linda Lampenius kertoo elämänsä haasteista ja huippuhetkistä.

Katsomosta näet Lampeniuksen vierailun Peter Nymanin haastattelussa.

Linda Lampenius, mikä on hauskin muisto Linda-siideristä? 1:28

Lue myös:

    Uusimmat