Mainos

Limiittilaina turvaa kassasi yllätyksiltä - näin se toimii

Monet yritykset päätyvät tilanteeseen, jolloin tarvitaan lainaa yritykselle ilman vakuuksia nopeasti, helposti ja järkevään hintaan. Limiittimuotoinen yrityslaina täyttää joustavuutensa ja nopean lainanhakuprosessinsa ansiosta yrityksen äkilliset rahoitustarpeet ja varmistaa maksuvalmiuden.

Miten limiittilaina toimii?

Limiittilaina on yrityksille tuntemattomampi rahoitusvaihtoehto, joka eroaa selkeästi perinteisestä yrityslainasta. Limiittilaina on limiittimuotoinen yrityslaina, jolle on luottosopimuksen yhteydessä sovittu luottoraja, johon asti yritys voi nostaa myönnettyä luottoa käyttöönsä. Kun yrityslaina on tyypillisesti maksusuunnitelman mukaan lyhennettävä kertalaina, on limiittilaina laina, joka on jatkuvasti yrityksen käytössä luottosopimuksessa määriteltyyn luottorajaan asti.

Yksinkertaistaen limiittiin sidottua lainaa käytetään samalla periaatteella kuin luottokorttia. Limiittilaina on siten joustoluotto yritykselle ja jatkuvasti käytettävissä joko puskurina päivittäisen talouden hallinnan tukena tai isompia hankintoja tehdessä. Luottoa voi nostaa yrityksen tilille luottorajaan asti sen verran kuin tarvitaan - limiitin voi nostaa käyttöön joko kokonaisuudessaan tai pienemmissä erissä, tai hakea varmuuden varalle turvaamaan kassaa yllätyksiltä.

Limiittimuotoisen yrityslainan erikoisuus on, että lyhennettyä luottoa voi myös myönnetyn limiitin puitteissa nostaa uudelleen käyttöön. Kun luottoa lyhennetään lainanlyhennyksin, vapautuu limiittiä saman verran yrityksen hyödynnettäväksi. Jos esimerkiksi yritys on nostanut 20 000 euron limiitistään 10 000 euroa ja lyhentää lainaa sitten 5 000 eurolla, on luottoa jälleen 15 000 euroa käytettävissä. 

Limiittilainan takaisinmaksu hoidetaan joko kuukausittaisin minimisummin tai vaikka yhdellä kerralla. Markkinoilta löytyy myös lyhennysvapaita vaihtoehtoja, kuten Svean yrityslimiitti, jolloin yritys maksaa lainanlyhennyksiä omassa tahdissa ilman ennalta määriteltyä takaisinmaksusuunnitelmaa. Kun limiitti on maksettu takaisin kokonaisuudessaan, on se jälleen yrityksen käytössä, eikä uutta lainahakemusta tarvita, kun lainarahalle syntyy tarve.

Luotonantajien tarjoamissa limiittilainoissa on eroja

Limiittilainan hinnoittelu ja lainan hakeminen vaihtelee luotonmyöntäjittäin. Yleisesti tätä joustavaa yrityslainaa voi kuitenkin hakea verkossa ja luottopäätöksen saa joko heti tai viimeistään muutamien päivien sisällä. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen ensimmäinen nosto onnistuu jopa seuraavana arkipäivänä. Pääsääntöisesti luottotilin avaamisesta veloitetaan perustamiskulu ja halutessaan limiittilainan voi myös irtisanoa ilman lisäkuluja.

Vaikka limiittilainan korkokustannus määräytyy useimmiten kuukausittain sen mukaan, miten paljon luottoa on nostettu yrityksen käyttöön, poikkeuksiakin löytyy. Lisäksi osa luotonantajista veloittaa erillistä provisiota myönnetyn lainasumman mukaan tai perii nostopalkkiota aina, kun luottoa nostetaan käyttöön. 

Useimmat rahoitusyhtiöt edellyttävät limiittimuotoisen luoton lyhentämistä jollakin kuukausittaisella minimisummalla. Joustavimmillaan limiittilaina on kuitenkin täysin lyhennysvapaa, jolloin sitä voi maksaa takaisin yrityksen tilanteen mukaan, kuten Svean yrityslimiittiä

Mitä ottaa huomioon limiittilainaa valitessa?

Vertailtaessa limiittimuotoisia yrityslainoja on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, maksetaanko lainan korko myönnetyn limiitin mukaan, vai käyttöön nostetun saldon mukaan. Lisäksi hintavertailuun on suositeltavaa ottaa mukaan mahdolliset perustamiskulut, provisiot ja nostopalkkiot, jotta saadaan laskettua lainasta aiheutuvat kokonaiskustannukset. 

Hinnoittelun lisäksi yritys voi tutustua tarjottavaan lyhennyssuunnitelmaan ja perehtyä lyhennysvapaisiin vaihtoehtoihin, jotka tuovat lisäjoustoa yrityksen talouden hallintaan. Svean yrityslimiitti on esimerkki lyhennysvapaasta limiittimuotoisesta yrityslainasta, josta voidaan halutessaan maksaa ainoastaan kuukausimaksua ja korkoa käytössä olevan luoton mukaan. Lainanlyhennykset taas maksetaan joustavasti silloin, kun se yritykselle sopii.

Svea

Svea tarjoaa maksu- ja rahoitusratkaisuja yrityksille ja yksityisille, sekä perintä- ja taloushallinnon palveluita yrityksille. Suomessa Svea on toiminut jo vuodesta 2002, työllistäen nykyisin yli 200 henkeä. 

  • Yrityslimiittiä 5 000 eurosta aina 100 000 euroon asti
  • Hakemus helposti verkossa
  • Ei tarvetta reaalivakuuksille
  • Täysin lyhennysvapaa - maksa halutessasi vain korko ja kuukausimaksu
  • Korko lasketaan ainoastaan käytössä olevalle saldolle 
  • Lue lisää


Lue myös:

    Uusimmat