Liki 400 koiraa pelastettiin matkalla koiransyöntifestivaaleille – lemmikkejä varastetaan jopa kotipihoista

Liki 400 koiraa pelastettiin matkalla koiransyöntifestivaaleille – videot näyttävät eläimiä täyden rekan 1:18
Katso video satojen koirien pelastamisesta!

Aktivistit onnistuivat pelastamaan liki 400 koiraa kuorma-autosta, joka oli matkalla koiran­syönti­festivaaleille Yulinin kaupunkiin Kiinassa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Koirat löydettiin vime viikonloppuna ahdettuina häkkeihin kuorma-auton perälle. Eläinsuojelujärjestön julkaisemilla videoilla näkyy, kuinka eläimiä on ahdettu pieniin häkkeihin päällekkäin.

Monet eläimistä olivat huonossa kunnossa, ja niillä oli esimerkiksi tulehdussairauksia. Aktivistit ilmoittivat viranomaisille eläinten olosuhteista, jolloin kuljetus keskeytettiin.

Vaikka koirien kuljettamisessa festivaaleille ei ollutkaan sinänsä mitään laitonta, hyvinvointi- ja terveysvaatimukset eivät täyttyneet ja eläimet takavarikoitiin.

Eläinsuojelu­järjestö Humane Society Internationalin mukaan poliisin ratsian jälkeen koirat otettiin suojaan ja ne saavat nyt eläinlääkärin hoitoa. 

Lemmikkejä kaapataan pihoilta

Järjestö kertoo sähköpostitse MTV Uutisille, että osalla koirista oli yhä kaulapannat, mikä viittaa niiden olleen jonkun lemmikkejä.

– Ei valitettavasti ole epätavallista, että koiria varastetaan lihakauppaa varten Kiinassa, kertoo viestintävastaava Wendy Higgins.

Higginsin mukaan Etelä-Korea on ainoa maa, jossa koiria kasvatetaan lihateollisuutta varten. Kiinassa ja muissa maissa koirat hankitaan muilla keinoin.

– Lemmikkikoiria saatetaan varastaa takapihoilta, kauppojen ulkopuolelta ja jopa parkkeeratuista autoista.

– Koiria myös napataan kadulta myrkkynuolien ja syöttien avulla, ja nekin saattavat toisinaan olla lemmikkejä vaeltelemassa kadulla.

Yulinin koiransyöntifestivaali alkoi tiistaina ja sen on tarkoitus kestää useita päiviä. Festivaalia on järjestetty yli kymmenen vuotta.

Eläinaktivistit sekä Kiinassa että maailmalla ovat yrittäneet saada hallituksen lakkauttamaan tapahtuman, toistaiseksi kuitenkin tuloksetta.

Maan maatalousministeriö linjasi vuonna 2020, että koirat ovat seuraeläimiä, eivätkä karjaa. Koiranlihan syönti on kiellettyä joissain kaupungeissa.

Lue myös:

    Uusimmat