Mainos

Liki 300 kilometrin marssi päättyi luoteihin Jemenissä

Jemenin pääkaupungin Sanaan eilisten mielenosoitusten uhriluku kasvaa. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan hallituksen joukkojen ja presidentti Ali Abdullah Salehin tukijoiden luoteihin kuolleita on jo 13.

Lisäksi yli yhdeksänkymmenen mielenosoittajien kerrotaan loukkaantuneen, kun hallituksen joukot käyttivät vesitykkejä ja kyynelkaasua väkijoukkoa vastaan.

Kymmenettuhannet mielenosoittajat lähtivät tiistaina 270 kilometrin marssille eteläisestä Taezin kaupungista kohti Sanaata. Protestoijat saapuivat pääkaupunkiin eilisaamuna, mutta hallituksen joukot pysäyttivät heidän etenemisensä.

Marssijat vaativat Salehia oikeuteen väkivaltaisuuksista mielenosoittajia vastaan. Salehin eroa vaativat protestit ovat jatkuneet Jemenissä tammikuusta lähtien. Sadat ihmiset ovat saaneet surmansa hallituksen joukkojen ja mielenosoittajien yhteenotoissa.

Viime kuussa Saleh ilmoitti väistyvänsä syrjään ja valtaan nousi varapresidentti Abdrabuh Mansur Hadi. Kunniapresidentiksi nimetty Saleh aikoo jättää tehtävänsä virallisesti helmikuussa, jolloin Jemenissä on määrä järjestää uudet presidentinvaalit.

Prseidentti Saleh vetäytyy ja lähtee USA:han

Kunniapresidentti Saleh ilmoitti eilen vetäytyvänsä julkisuudesta ja lähtevänsä matkalle Yhdysvaltoihin. Salehin mukaan matkan tarkoituksena on antaa nykyiselle hallinnolle tarvittava rauha presidentinvaalien valmisteluun.

Salehin mukaan matkan syynä ei ole hänen terveydentilansa, vaikkakin hän aikoo käydä joissakin terveystarkastuksissa. Saleh haavoittui viime kesäkuun alussa päähän, kun hänen asuinpalatsissaan räjähti. Tuolloin Salehia hoidettiin Saudi-Arabiassa. YK:n Jemenin lähettilään keskiviikkoisen arvion mukaan Saleh kuitenkin tarvitsee hoitoa.

Saleh ei kertonut, minä päivänä hän aikoo matkustaa Yhdysvaltoihin tai koska hän aikoo sieltä palata.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.