Likainen tyyny voi olla syynä sairauskierteeseen ja tulehduksiin – pese näin vähintään 3 kertaa vuodessa!

Likainen tyyny on yllättävä terveysriski, sillä pesemätön päänalunen aiheuttaa muun muassa iho-oireita ja silmätulehduksia tai se voi olla syypää perheessä jylläävään tautikierteeseen. Tyyny tulisikin pestä muutaman kuukauden välein ja tyynyliina vaihtaa vähintään kerran viikossa.

Littana, muhkurainen tyyny ei välttämättä ole merkki päänalusen vanhuudesta, vaan liasta – ihosta kertyy muun muassa hikeä ja muita eritteitä joka yö ja kertymät voivat pahimmillaan painaa jopa kilon.

Heitä siis tyynyt muutaman kuukauden välein pesukoneeseen, mutta varmista ensin pesumerkeistä, että tyynyn todella voi pestä koneessa: esimerkiksi vanutäytteiset ja untuvatäytteiset tyynyt voi pestä pesukoneessa, tosin untuva on aluksi kasteltava vedessä läpimäräksi, jotta se peseytyy kunnolla.

Laita korkeintaan kaksi tyynyä kerralla, sillä pesu vie paljon tilaa. Käden tulisi mahtua kunnolla koneeseen. Pesuainetta säännöstellään vain 1/3 normaalimäärästä, untuvatyynyt kannattaa pestä untuvashampoolla.

Rumpukuivaus ja tuplahuuhtelu viimeistelevät pesun, mutta tyynyn voi kuivattaa myös kuivaustasolla. Muista kuitenkin pöyhiä sitä välillä, jotta täytteet asettuvat kunnolla paikoilleen.

Muista myös vaihtaa tyynyliina kerran viikossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja