Liikakäyttö voi johtaa ongelmiin – näitä kauneustuotteita sinun tulisi käyttää säästellen

Tiesitkö, että joidenkin kosmeettisten tuotteiden liikakäyttö voi johtaa erilaisiin ongelmiin aina näppylöistä hiustenlähtöön?

Ihanan tuoksuista hoitoainetta tai huulirasvaa tulee usein käytettyä enemmän kuin tarve vaatisi. Tästä tavasta voi asiantuntijoiden mukaan olla sinulle kuitenkin enemmän haittaa kuin hyötyä.

Käytä seuraavia tuotteita maltilla, jos haluat välttyä ikäviltä yllätyksiltä. 

Pohjustusvoide

Useimmat pohjustusvoiteet ovat silikonipohjaisia. Ihon pinnalle jäävä silikonikerros tasoittaa ihohuokosia, mutta jättää samalla hien ja öljyn ansaan kerroksen alle. Pohjustusvoiteen käyttö voikin saada ihosi nopeasti kukkimaan. 

Tämän vuoksi pohjustusvoidetta ei suositella käyttämään päivittäin. Muista myös puhdistaa kasvosi erityisen huolellisesti pohjustusvoiteen käytön jälkeen.

Suurentavat peilit

Vaikka peili ei olekaan kosmetiikkatuote, sen haittavaikutukset on syytä mainita tässä yhteydessä, sillä suurentavaan peiliin katsominen voi saada sinut tutkimaan kasvojasi pakkomielteisesti. Jos puristelet finnejä ja nypit kulmakarvoja päivittäin, aiheutat vain kasvoillesi iho-ongelmia. Iho voi paljon paremmin, kun nypit kulmakarvasi ainoastaan kolmen päivän välein ja jätät näppylät rauhaan.  

Vaseliini

Vaseliini rauhoittaa ärsyttäviä tai halkeilevia ihoalueita, mutta se ei varsinaisesti imeydy ihoon. Vaseliini muodostaa iholle kalvon, joka estää ylimääräisen kosteuden ja ilman pääsemisen iholle. Vaseliini voi siis loppujen lopuksi kuivattaa ihoa entisestään. Asiantuntijat eivät suosittele vaseliinin päivittäistä käyttöä, vaan kehottavat käyttämään muita tuotteita ihon päivittäiseen kosteutukseen.

Itseruskettavat tuotteet

Itseruskettava voide on mahtava tuote, mutta sitä kannattaa käyttää säästeliäästi. Kuivat kädet ja jalat imevät itseruskettavaa ainetta itseensä muuta vartaloa enemmän, jolloin ne värjäytyvät helposti muuta kehoa tummemmaksi. Itseruskettavaa voidetta ei myöskään kannata käyttää kuin kerran viikossa, sillä tätä useampi käyttö saattaa johtaa ihon kuoriutumiseen.  

Hoitava hiusnaamio

Hoitava hiusnaamio kosteuttaa ja pehmentää hiuksiasi. Vaikka tämä tuote tekeekin hyvää hiuksillesi, sitä ei kannata käyttää useammin kuin kerran viikossa. Hiusnaamion liiallinen käyttö voi latistaa hiuksiasi ja voi hankaloittaa niiden muotoilua.

Hoitava huulirasva

Hoitavat huulirasvat ovat oiva apu kuiville ja halkeileville huulille, mutta tätä tuotetta ei kannata käyttää liian kauaa. Kun huulet ovat parantuneet, ne tulevat riippuvaiseksi hoitavista ainesosista ja tarvitsevat voidetta jatkuvasti pysyäkseen kosteutettuina. Hoitavat huulirasvat kannattaakin vaihtaa neutraalimpiin vaihtoehtoihin heti, kun huulet ovat parantuneet.  

Hoitoaine

Useat ihmiset levittävät hoitoainetta tyvestä latvaan ja huuhtelevat sen nopeasti pois. Tämä tapa voi tehdä hiuksista raskaat ja öljyiset, varsinkaan jos ainetta ei huuhdella huolellisesti pois. Hoitoainetta ei tulisikaan levittää koko päähän, vaan ainoastaan latvoihin. Huuhtele hoitoaineisia latvoja vähintään minuutin ajan varmistaaksesi, ettei ainetta pääse kerääntymään hiuksiisi.

Kasvoharja

Rakastatko sinäkin ihoa puhdistavia kasvoharjoja? Nämä karkeat harjat voivat kuitenkin aiheuttaa aknea, kuivattaa ihoa ja aiheuttaa jopa ihotulehduksia. Harjaa voi ihotautilääkärien mukaan käyttää hyvin muutamana päivänä viikossa tai silloin, kun olet käyttänyt tavallista enemmän meikkiä. Älä kuitenkaan käytä harjaa joka päivä. 

Kuivashampoo

Mitä enemmän kuivashampoota on päänahkaasi kertynyt, sitä vähemmän happea hiuspohjaasi pääse. Tämä vahingoittaa karvatuppia ja voi pahimmassa tapauksessa pysäyttää hiusten kasvun kokonaan. Levitä siis kuivashampoota kevyesti hiuksiin tarvittaessa, mieluiten kerran viikossa. Älä unohda pestä hiuksiasi entistä huolellisemmin kuivashampoon käytön jälkeen.

Kuorintavoiteet

Kuorintavoiteiden kuorivat aineet voivat poistaa iholtasi tervettä kollageenia, mikä altistaa ihon aknea aiheuttaville bakteereille, auringon vaurioille ja jopa naarmuille. Älä käytä kuorintavoidetta säännöllisesti joka suihkun yhteydessä, jos haluat pitää ihosi terveenä.

Video: Toiveena kauniit huulet? Näillä vinkeillä onnistut.


Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat