Lihapullia kreikkalaisittain

Finfood Lihatiedotus / Sanna Peurakoski
Finfood Lihatiedotus / Sanna PeurakoskiFinfood Lihatiedotus / Sanna Peurakoski,
Julkaistu 04.11.2003 10:08(Päivitetty 01.03.2005 15:12)
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää raastettuna (1,5 dl leipäraastetta)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl musta- tai valkopippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • kourallinen mustia oliiveja
  • 1 rkl hienonnettua minttua

Sekoita leipäraaste kermaviiliin suuressa kulhossa ja anna turvota noin 5-10 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipuleita halutessasi paistinpannulla tilkassa öljyä. Hienonna oliivit ja fetajuusto. Lisää sipuli, kananmuna, feta, oliivit, mausteet ja jauheliha turvonneisiin korppujauhoihin ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta lihapullia. Paista lihapullat pannulla voissa kauniin ruskeiksi muutamassa erässä. Tarjoa lihapullien kanssa salaattia, oliiveja, punasipulirenkaita, tomaattilohkoja ja tuoretta patonkia. Kastikkeeksi riittää oliiviöljy ja viinietikka.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle