Lihakääryleet ja vihreinä paistetut tomaatit 13.8.1999

600-700g vasikan-tai naudanpaistia
5 cm:n paksuisiksi
viipaleiksi leikattuna
1 dl pehmeitä ranskanleivän muruja
3 pekoniviipaletta
1/2 tl persiljaa
1/2 tl appelsiin kuorta raastettuna
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
margariinia tai
voita paistamiseen
2,5 dl lihalientä
1 keskikokoinen sipuli
1 keskikokoinen porkkana
1 keskikokoinen purjo
1 varsisellerin varsi

1.Nuiji lihaviipaleet hyvin ohuiksi. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Leikkaa ylimääräiset osat ja hienonna ne.
2. Pese appelsiini ja raasta sen kuorta tarvittava määrä. Hienonna pekoni.
3. Valmista lihakääryleiden täyte sekoittamalla hienonnettu ylimääräliha, ranskanleivän murut, pekoni, timjami, persilja, appelsiinin kuori, kananmuna, suola ja mustapippuri.
4. Laita lihaviipaleille täytettä ja kääri liha rullaksi. Sido narulla tai hammastikulla.
5. Leikkaa sipuli, porkkana, purjo ja selleri siivuiksi.
6. Kuumenna pannulla margariini tai voi ja ruskista lihakääryleet hyvin joka puolelta. Lisää pannulle lihaliemi ja anna kääryleiden hautua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on pehmeää. (noin 30 min.)
7. Lisää kasvissiivut ja anna niiden hieman pehmetä.
8. Tarjoa vihreiden tomaattien ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Vihreinä paistetut tomaatit


vihreitä tomaatteja
kananmunaa
korppujauhoja
pippuria
suolaa
öljyä

1. Leikkaa tomaatit siivuiksi.
2. Riko kanamunan rakenne kulhossa.
3. Kasta tomaattisiivut ensin kananmunassa, sitten korppujauhoissa.
4. Paista pannulla öljyssä, kunnes tomaatit ovat saanet kauniin värin ja ovat hieman pehmenneet.
5. Mausta pippurilla ja suolalla.

Lue myös:

    Uusimmat