Lewis Hamiltonin likainen temppu Valtteri Bottasta kohtaan rikkoi Mercedeksen sisäistä sopimusta: ”Joku kuri ja järjestys pitää olla”

Tallipäällikkö Toto Wolffin tulisi puuttua Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen välillä ristiriitaa Singaporen GP:n aika-ajoissa aiheuttaneeseen nokitteluun, sanoo C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen ratkaiseva kierros lauantain aika-ajoissa meni pilalle jo lämmittelykierroksella, kun tallikaveri Hamilton nappasi yhtäkkiä paikan hänen edeltään suomalaisen jätettyä välimatkaa edellä ajaneeseen Red Bullin Alexander Alboniin.

Mercedeksen sisällä on asiasta selvä sääntö. Tiimi päättää, missä järjestyksessä radalle lähdetään, ja tällä kertaa Bottaksen paikka oli Hamiltonin edellä. Näin ei britti kuitenkaan halunnut nähdä.

– Yhtäkkiä Hamilton ampuukin siitä Valtterin ohi, ja Valtteri oli jo tokavikassa mutkassa siinä vaiheessa, Ossi Oikarinen hämmästelee.

– Se on tosi huono paikka, koska Valtteri joutuu ottamaan vieläkin vauhtia pois ja hidastamaan. Rengaslämmöt tippuvat ja sen jälkeen lähtee vasta uudelleen kiihdyttämään, joten kiihdytys pääsuorallekaan ei ollut varmasti optimaalinen.

Oikarisen mukaan tallijohdolla olisi nyt paikka puuttua viisinkertaisen mestarin käytökseen.

– Minun mielestäni tallikaveri Hamilton teki nyt aika pahan karhunpalveluksen Valtterille. Se olisi nyt tiimipäällikkö Toto Wolffin ja kumppaneiden aika puuttua ja sanoa, että hei, ihan tosi, eihän se tällä tavalla voi mennä. Joku kuri ja järjestys tässäkin hommassa pitää olla, Oikarinen vaatii.

– Olemme ennenkin nähneet vähän tällaista kikkailua ja rajojen kokeilemista Hamiltonilta. Minun mielestäni se ei ole kuitenkaan kunnioittavaa käyttäytymistä tallikaveria kohtaan.

– Jos sovitaan, että näin mennään, ja sitten yhtäkkiä ammutaankin ohi ja tallikaverin valmistautuminen ratkaisevalle kierrokselle menee ihan puihin, niin ei sekään ole hyvä juttu, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat