Valtteri Bottas paljasti: Lewis Hamilton teki hyvin kyseenalaisen tempun suomalaiskuskille

Mercedes-kuljettajien osalta Singaporen GP:n aika-ajot päättyivät pettymykseen. Lewis Hamilton oli toinen ja Valtteri Bottas vasta viides. Saksalaistallin sisällä riitti draamaa, Hamiltonin toiminnan takia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen tilanne näytti lupaavalta vielä toisen osion jälkeen, kun Bottas tykitti nopeimman kierroksen.

Kolmannessa osiossa Ferrarin Charles Leclerc jätti kuitenkin Mercedes-kuskit taaksensa. Toiseksi ajaneeseen Hamiltoniin ero oli alle kaksi kymmenystä (+0,191). Bottas jäi puolestaan Leclercistä lähes sekunnin (+0,929).

– Auto tuntui ihan hyvältä ja se oli selvästi parempi, mitä se oli aiemmin. Minkä takia en saanut kunnon kierrosta kolmannessa osiossa, oli se, että lämmittelykierros nopean vedon alla ei onnistunut kertaakaan. En saanut renkaita valmiiksi. Jouduin lähtemään aina vähän puolilämpöisinä renkailla kierrokselle. Sen takia oli hankalaa, Bottas kertoi C Moren haastattelussa.

Miksi valmistautuminen meni sitten pilalle? Tähän liittyen Bottas teki suoran paljastuksen.

– Kolmannen osion ensimmäisessä vedossa kaikilla oli vähän ruuhkaa, mutta toisessa tallikaveri tuli ohi ennen viimeistä mutkaa, Bottas murjaisi.

F1:ssä on herrasmiessääntö, jonka mukaan kuljettajat eivät saisi ohitella aivan radan loppupuolella muita kuskeja nopealle kierrokselle lähdettäessä. Näin ollen Hamilton rikkoi hyviä tapoja, vieläpä tallikaverin kohdalla.

– Jouduin hidastamaan liikaa, lämmöt hävisivät ja se meni siinä, Bottas harmitteli, viitaten Hamiltonin kyseenalaiseen liikkeeseen.

Bottaksen mukaan sunnuntain kisassa eri kärkitallien välillä ei pitäisi olla isoja voimasuhde-eroja. Ferrari sen sijaan on yllättänyt myös Bottaksen.

– Ehkä he olivat hieman kovempia, mitä odotimme harjoitusten perusteella. Heillä on hyvä auto – minkä sille mahtaa. Meidän pitää itse petrata, Bottas vaati.

Lue myös:

    Uusimmat