Lewis Hamiltonilta todella suoraa kuittailua Ferrarin suuntaan – ”Aika outoa”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton päätti näpäyttää Ferraria F1-sarjan kohutapauksesta, jota on pyöritelty vielä Ranskan GP:n viikonlopun yhteydessä. Ferrari yritti kumota Sebastian Vettelin Kanadan GP:ssä saaman aikarangaistuksen, jonka myötä Hamilton nousi kisan voittajaksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari lupaili uusia ”musertavia todisteita”, joilla se yritti kumota rangaistuksen.

Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi sangen tylyn päätöksen asiaan liittyen perjantaina. FIA hylkäsi valituksen ja pisti koko sopalle päätepisteen.

MM-sarjaa johtava Hamilton saapui muihin nähden myöhemmin Ranskan GP:n näyttämölle Paul Ricardin radalle, sillä hän oli torstaina edesmenneen muotisuunnittelijan Karl Lagerfeldin muistotilaisuudessa. Juuri torstaina Ferrari laittoi uutta tuulta purjeisiin koko kohutapauksen osalta.

Hamilton päätti kuittailla varsin suoralla tavalla italialaistallin suuntaan.

– Oli aika outoa tulla tänne tietäen sen, että Ferrari oli käyttänyt koko aikansa keskittyen johonkin aivan muuhun. Jos kyseessä olisi ollut minun tallini, olisin keskittynyt täysillä auton kehitystyöhön, Hamilton sivalsi lehdistötilaisuudessa.

– Mutta sitten kun tulin ja kuulin, että uusi todistusaineisto oli Karun Chandhokin (ex-F1-kuskin) video, niin olin aika rauhallinen. Jätin koko jutun taakseni.

Sky Sportsin mukaan Ferrari oli käyttänyt TV-kanavansa F1-asiantuntijan Chandhokin tekemää analyysiä todistusaineistona.

FIA:n mukaan muun muassa tämä ei tarjonnut ”mitään uutta” koko tapaukseen. 

Hamilton ajoi paalulle Ranskan GP:n aika-ajoissa lauantaina. Brittikuski päihitti lähes kolmen kymmenyksen erolla tallikaverinsa Valtteri Bottaksen, joka oli toinen.

Lue myös:

    Uusimmat