Lewis Hamiltonilta rohkea tunnustus Valtteri Bottaksesta

Valtteri Bottaksen väkevä alkukausi 2019 sai Lewis Hamiltonin mietteliääksi, Mercedeksen mestarikuski tunnustaa. 

Bottaksen uusi tuleminen, "Bottas 2.0", oli viime kevään puheenaihe F1-sarjassa. Mercedeksen suomalaiskuski oli jäänyt ilman voittoja vuonna 2018, mikä näkyi sisuuntumisena viime kevätkaudella: kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa neljästä ensimmäisestä kisasta. 

Hamiltonin saldo oli neljän kisan jälkeen identtinen, mutta hän oli onnekas Bahrainin voitossa, kun Ferrarin Charles Leclercin moottori alkoi yskiä johtoasemassa. Lisäksi Bottas oli kehittynyt aika-ajovedoissa. 

F1-kuskit paljastavat harvoin heikkoja hetkiään, mutta nyt Hamilton on tunnustanut rohkeasti, että mestarin mielenrauha järkkyi alkukaudella. 

– En ole yleensä parhaimmillani kauden ensimmäisissä kisoissa. Ne olivat kuitenkin ihan ok, mutta kun ulkopuolelta tuli painetta Bottas 2.0:n takia, aloin miettiä, että "olemme nyt 2-2-tasatilanteessa", Hamilton kertaa Inside Racingin sivuilla

– Minun piti pysyä henkisesti vakaana, eivätkä ulkopuoliset asiat saaneet vaikuttaa, mutta on hyvin vaikea olla kiinnittämättä huomioita noihin asioihin. 

Hamilton nykäisi kuitenkin ratkaiseva eron Bottakseen MM-taistelussa voittamalla kuusi seuraavasta kahdeksasta kilpailusta. 

– Elokuussa oli hullu tunne, kun olin voittanut kahdeksan kisaa, joten tuollaiset (alkukauden) asiat unohtuvat, sillä katse on aina eteenpäin, Hamilton summaa. 

Hamilton ja Bottas ajavat tallikavereina myös tulevalla kaudella, joka käynnistyy Australiassa 15. maaliskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat