Valtteri Bottaksen temppu herätti yhden ison kysymyksen – video: oliko kyse sittenkään puhtaasta maagisuudesta?

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi lauantaina paalupaikalle USA:n GP:n aika-ajoissa Austinin radalla. Bottas päihitti niukalla erolla Ferrarin Sebastian Vettelin ja Red Bullin Max Verstappenin. Oliko Bottas vain yksinkertaisen maaginen vai saiko hän paalupaikkakierroksellaan isoa apua tallikaveriltaan Lewis Hamiltonilta?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tämä kysymysmerkki nousi nopeasti pinnalle, kun Bottas tykitti itsensä aika-ajojen kolmannen osion alkuhetkillä kärkeen. Bottaksen paras noteeraus oli 1.32,029. Toiseksi tullut Vettel jäi hänestä vain 12 tuhannesosan päähän.

– Tuo veto oli ihan maagisen hyvä – sillä suoraan paalulle. Toki tässä pitää käydä läpi tuota kierrosta ja katsoa, että saiko Valtteri vähän vetoapua Hamiltonilta? Siinä mielessä tuo lähtöpaikka oli Valtterille suotuisa, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen aprikoi.

Oikarinen viittasi asetelmaan, jossa Hamilton ajoi Bottaksen edellä.

Itse paalupaikkakierroksella Hamilton vain livahtaa muutaman kerran horisontissa, seuraavassa mutkassa, minne Bottas on saapumassa.

Oikarisen mainitsemassa vetoavussa kyse ei ole täysin siitä, että toisen kuljettajan pitäisi olla aivan takana tulevan edessä. Vetoavun kohdalla puhutaan sopivista ilmavirtauksista, joita edellä menevä auto jättää takana tulevalle autolle.

Video Bottaksen paalukierroksesta näkyy alta:


Iso taustatekijä Bottaksen tempussa on se, että hän ei tehnyt käytännössä pienintäkään virhettä kierroksen aikana.

– Upeaa ajamista ja venymistä Valtterilta. Tuo oli ansaittu paalupaikka, Oikarinen kehaisi. 

Lue myös:

    Uusimmat