F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton sairastui koronaan, Valtteri Bottas nyt valtavien paineiden alla – "Minulla on todistettavaa"

2:17
Kysymyksiä herättävä video: Lewis Hamilton kulki pitkään ilman kasvomaskia varikolla voitettuaan Bahrainin GP:n – päivää myöhemmin Mercedes-tähdellä havaittiin koronavirus.

F1-kauden loppuhetkille tuli draamaa, kun Mercedeksen Lewis Hamilton sai koronavirustartunnan. Hamilton on sivussa, kun Bahrainissa ajetaan toinen F1-kisa putkeen. Hamiltonin tartunta johti siihen, että Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on uudenlaisen tilanteen äärellä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes joutui etsimään korvaajan Hamiltonille, kun tämä antoi positiivisen koronanäytteen sunnuntain kisan jälkeen. 

Saksalaistalli valitsi George Russellin, joka kuuluu saksalaisyhtiön juniorikuljettajien ohjelmaan.

– Hän on tosi kehityshaluinen ja nälkäinen kaveri. Hän on tehnyt aika paljon töitä tallin kanssa. Hän on ajanut monia testejä ja hän on käyttänyt Mercedeksen simulaattoria. Hän tuntee tallin ja hän on hyvin sulautunut mukaan hommaan, Bottas sanoo Russellista MTV Urheilulle.

Tallikaverin vaihdos vaikuttaa Bottakseen, sillä kaikki paineet ovat nyt hänen niskassaan.

Mercedeksellä kun on, edelleen, F1-sarjan nopein auto. Nyt sen puikkoihin astuu uusi kuski, jolla ei ole samanlaista kokemusta kuin Bottaksella.

Tämän myötä Bottaksen olisi oltava Russellia nopeampi. Se taas luo paineita, jotka Bottas tiedostaa hyvin.

– Luotan itseeni ja tiedän sen, että mihin pystyn. Saan tästä omanlaista motivaatiota. Tämä on erilainen tilanne, mitä normaalisti Lewisin kanssa on. Minulla on nyt todistettavaa. Odotan kovasti, että mitä viikonloppuna tapahtuu, Bottas miettii.

Bottaksen mukaan hän tietää hyvin sen, että millaisia ajatuksia Russellin päässä liikkuu. Kuten britti, myös Bottas vaihtoi Williamsilta Mercedekselle.

Tulevana viikonloppuna F1-kuskit pääsevät poikkeaviin olosuhteisiin. Bahrainin rata kun muutetaan lähestulkoon ovaalin tyyliseksi. 

– Rata vaatii vähän erilaisia säätöjä autoon. Tämä on hyvää vaihtelua. Kyseessä on todella lyhyt ja nopea rata. Kierros on vain 3,5 kilometriä pitkä. Ajat tulevat painumaan reippaasti minuutin alle. Voisi luulla, että tiedossa on viihdyttävä kisa. Uskon, että tuota rataa on hauska ajaa, Bottas mietti viikonlopun alla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja