”Valtteri Bottas on maailmanluokan kuski, mutta kyseenalaistamme hänet joka vuosi” – ex-kilpakumppani nostaa esiin suomalaiskuskin raa’an asetelman

Kuusinkertaisen F1-mestarin Lewis Hamiltonin jatkuvasti kovana pysyvä suoritustaso saa Valtteri Bottaksenkin tasoisen kuljettajan näyttämään hänen vierellään keskinkertaiselta, toteaa BBC:n asiantuntijana toimiva ex-kuski Jolyon Palmer.

Bottas on onnistunut nostamaan tasoaan kauden loppupuolella vieden nimiinsä Japanin GP:n lisäksi myös viime viikonlopun Yhdysvaltojen kisan, jossa suomalainen joutui tekemään voitto-ohituksen ensimmäistä kertaa Hamiltonista.

Voitoista huolimatta Bottas ei ole entisen kilpakumppaninsa Palmerin mielestä lähelläkään Hamiltonin parasta tasoa.

– Hän on tuhonnut täydellisesti kilpailun, Palmer kommentoi Hamiltonia BBC:n Chequared Flag -podcastissa.

– Hänellä on kyllä ollut huonot päivänsä, muttei unohdeta, että Valtteri Bottas on silti maailmanluokan kuski huippu-autossa.

– Hamilton saa hänet näyttämään kauden mittaan todella keskinkertaisella. Jopa niin paljon, että kyseenalaistamme joka vuosi, että pitääkö hänen edes olla Mercedeksellä, Palmer jatkaa.

Palmerin mukaan se fakta, että Hamilton on ottanut vain neljä paalupaikkaa Bottaksen viittä vastaan, mutta samalla 11 voittoa neljään verrattuna, kertoo kaiken brittikuskin murhaavasta ylivertaisuudesta.

Hamilton on entisen Renault-kuskin hierarkiassa seuraaja Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin kaltaisille käänteen tekeville kuskeille.

– Senna tuli ja toi aggressiivisuuden ja raa’an nopeuden. Sitten Schumacher tuli ja toi ammattimaisuuden sekä säälimättömyyden.

– Hamilton tuli ja vei koko lajia eteenpäin. Kuusi maailmanmestaruutta myöhemmin ja hän on edelleen taistelemassa huipulla seitsemännestä. Nuorille hän on todella julma mittari, Palmer ylistää.

Lue myös:

    Uusimmat