F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton heitti ilmoille hämmentyneen epäilyn Red Bullista – selvittää nyt sanojaan: "Minä en olisi pystynyt tuohon"

1:55
Max Verstappen tuli heittämällä Valtteri Bottaksen ohi ensimmäisen varikkokäyntinsä jälkeen.

Toiseksi F1-sarjan 70-vuotisjuhlakisassa Britannian Silverstonessa sijoittunut Lewis Hamilton kyseli kilpailun aikana ihmeissään Max Verstappenin Red Bullin renkaiden kestävyydestä. Sen suurempaa salaliittoa hän ei kuitenkaan tilanteesta nostanut.

Hamilton ehti maaliin ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta vietyään toisen kisan rengassarjoistaan selvästi suomalaista pitemmälle. Voittoon se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Red Bull -kuski Max Verstappen onnistui hyödyntämään renkaansa huomattavasti paremmin.

Kisan aikana Hamilton alkoi haistaa palaneen käryn seuratessaan Verstappenin renkaita.

– Hänellä täytyy olla vähemmän paineita renkaissaan tai jotain, Hamilton heitti tiimiradiossa.

Tämä tulkittiin kisan aikana epäilykseksi Red Bullin vilunkipelistä, sillä rengasvalmistaja Pirelli oli pakottanut talleja nostamaan rengaspaineitaan toiseen Silverstonen viikonloppuun edellisessä kisassa tapahtuneiden renkaiden räjähtelyiden vuoksi.

Kisan jälkeen hän selvitti asiaa toisin.

– Kisan alussa renkaissa on minimipaineet, ja ne alkavat aina nousta kisan edetessä. Meillä nousu taisi olla selvästi jyrkempää kuin Red Bullilla, Hamilton kommentoi viestiään.

5:55
Kisan kärkikolmikon lehdistötilaisuus.

Lopussa alkoi näyttää uhkaavasti siltä, että Hamilton yrittää jälleen maaliin yhdellä pysähdyksellä puhkeamisriskistä huolimatta. Tämä yritys kävi kyllä britin mielessä, mutta talli ei sitä suositellut.

– Yritin päästä lopun pitkälle, mutta niissä renkaissa ilmeni paljon tärinää. En tiennyt, että kestävätkö renkaat. Ei vain kumin, vaan takarenkaan räjähtäminen viimeisissä mutkissa oli liian iso riski otettavaksi.

– Se oli siis mielestäni hyvä päätös tallilta. Minä yritin jatkaa, mutta siinä oli monta kierrosta jäljellä.

– Max ajoi niillä (kovilla renkailla) 29 kierrosta, mutta minä en olisi pystynyt siihen. Onnittelut vain siitä, Hamilton tunnusti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja