Mainos

Leveäkasvoiset pettävät todennäköisemmin – mitä miehesi kasvot paljastavat?

Miesten kasvoista on tehty yllättävän paljon erilaisia selvityksiä, tutkimuksia ja kyselyjä. Mitä miehesi kasvot hänestä paljastavat?

Parta vai ei?

Valitsitko sinä kuten muut? Tutkijoiden mukaan naiset haluavat pitkäaikaiseksi kumppanikseen parrakkaan miehen. Tutkijoiden mukaan naiset näkevät niin sanotut miehiset piirteet, kuten voimakkaan leukalinjan, viehättävämpinä lyhyissä suhteissa.

Kokeessa tutkijat manipuloivat miesten kuvia niin, että osa miehistä oli ajanut partansa kokonaan, osalla oli sänki ja osalla parta. Yli 8500 naista arvosteli miesten piirteitä sen perusteella, sopisiko mies paremmin lyhyeen vai pitkäaikaiseen suhteeseen. Testatuista naisista jokainen olisi valinnut miehelleen jonkinasteisen parran. Tutkimus julkaistiin jo vuonna 2016 Journal of Evolutionary Biology -lehdessä.

Parrassa on myös huonot puolensa. Australialaistutkijoiden mukaan parrakkailla miehillä on muita todennäköisemmin seksistisiä ajatuksia. Miehet, joilla oli parta, saivat korkeampia pisteitä vihamielisiksi analysoiduista väittämistä, kuten "kun nainen saa miehen sitoutumaan itseensä, hän pitää tätä tiukassa kurissa".

Kasvojen muoto

Archives of Sexual Behaviorissa julkaistun tutkimuksen mukaan miehet, joilla on leveät kasvot, pettävät todennäköisemmin kuin muut.

Tutkimus oli yhdistelmä kahta eri selvitystä, joissa mitattiin miesten kasvoja, ja kyseltiin heiltä muun muassa suhteista, seksistä ja pettämisestä. Mittausten perusteella laskettiin kaava kasvojen leveyden suhteelle korkeuteen. Kävi ilmi, että leveäkasvoiset miehet pettivät todennäköisemmin. Tutkimukset olivat kuitenkin melko pieniä ja rajoittuneita, joten miehen kasvojen leveydestä ei välttämättä kannata vetää tiukkoja johtopäätöksiä.

Vuoden 2014 selvityksen mukaan miestä pidetään älykkäänä, jos hänellä on pitkät kasvot, ja silmät ovat etäällä toisistaan. Sama ei pätenyt naisiin. Tutkimuksessa miehet ja naiset onnistuivat arvioimaan ihmisen älykkyyttä kuvan perusteella. Korkeasta älykkyysosamäärästä kertoivat kapeat kasvot ja leuka sekä suurehko, pitkä nenä.

Silmät

Tsekkitutkimuksen mukaan ruskeasilmäisiä miehiä pidetään dominoivampina kuin sinisilmäisiä. Sama ei pätenyt naisiin. Selvityksessä 62 ihmistä katsoi kuvia ihmisistä: myöhemmin kuvien sinisilmäiset muokattiin ruskeasilmäisiksi, ja toisin päin. Nämä kuvat näytettiin toiselle ihmisryhmälle.

Glasgow'n yliopiston selvityksen mukaan ihminen etsii kumppania, jolla on saman väriset silmät kuin hänen vanhemmillaan. Tutkijoiden mukaan koehenkilöt valitsivat kaksi kertaa todennäköisemmin kumppanin, jonka silmien väri oli sama kuin sen vanhemman, jonka edustamaan sukupuoleen tutkittava oli viehtynyt.

Tutkimuksessa heteronaiset ja homomiehet viehättyivät miehistä, joilla oli saman väriset silmät kuin heidän isillään; heteromiehet sen sijaan valitsivat kumppanin, jolla oli heidän äitinsä silmien väri.

FastLife.comin täysin epätieteellisessä kyselyssä sekä miehet että naiset pitivät silmiä potentiaalisen kumppanin kaikkein tärkeimpänä kasvojen ominaisuutena! Suurin osa piti sinisistä silmistä eniten. Kysely ei ollut tieteellinen tutkimus.

Hiukset

Minkä väriset kutrit kullallasi on? Deittisivusto PlentyOfFishin mukaan ruskeatukkaiset miehet saavat eniten viestejä naisilta. Ruskeatukkaiset saivat sivuston vuoden 2014 selvityksen mukaan jopa 20 prosenttia enemmän yhteydenottoja kuin muut. Seuraavaksi suosituin hiusväri oli vaalea.

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


*** 

7:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.