Lentokentän koronakoirat vainusivat jo ensimmäiset sairastuneet – näin kommentoi Vantaan apulaiskaupunginjohtaja

9:17
Koronakoirat ovat tehneet ensimmäiset löytönsä Helsinki-Vantaalla – kuuntele videolta Vantaan apulaiskaupunginjohtajan haastattelu.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla kuluvan viikon keskiviikkona työnsä aloittaneet koronakoirat ovat jo löytäneet ensimmäiset sairastuneet.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoi tapauksista MTV Uutisille.

– Tapauksia on niin vähän, että emme julkista mistä maasta ihmiset ovat tulleet. Kyseessä on kuitenkin THL:n riskimaista tulevia matkustajia, Aronkytö kertoo.

Koiran hajuaisti on melko tarkka, sillä yli 90 prosenttia koirien tekemistä havainnoista ovat oikeita. Aronkytö löytää koirien toiminnasta muutenkin paljon positiivista.

– Kyllä tämä voi tarkoittaa, että laajoja ihmisjoukkoja pystytään testaamaan helpommin, ja suuria yleisötilaisuuksia järjestämään turvallisemmin, Aronkytö linjaa.

Tällä hetkellä suurin osa koronatartunnoista on kotoperäisiä, ja rajan yli koronatartunnoista tulee vain seitsemän prosenttia. Aronkydön mielestä toimenpiteet pitäisi kohdistaa muualle kuin lentoasemille, ja tehostaa testausta esimerkiksi nuorien aikuisten joukossa.

Koronaviruksen leviäminen on Aronkydön mukaan tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa, ja siihen isoissa kaupungeissa pyritään nyt vaikuttamaan.

– Toimenpiteitä, esimerkiksi maskien suhteen, suunnitellaan ja pyritään mahdollisimman nopeasti käynnistämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja