Mainos

Lenkkeilijää purrut karhu ammuttiin Lappeenrannassa

Lenkkeilijää purrut karhu on ammuttu Lappeenrannassa. Myös karhun kaksi pentua on ammuttu.

Poliisi saartoi karhun pellolle lähelle Taalikkalan koulua. Pelto on hieman yli kilometrin päässä paikalta, jossa karhu hyökkäsi lenkkeilijän kimppuun. Nainen oli ulkoilemassa Lappeenrannan Kasukkalassa törmätessään karhuperheeseen noin puoli kuuden aikaan illalla.

Poliisin mukaan lenkkeilijä on saanut puremavammoja päähänsä ja olkapäähän. Hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Ihmiset tiesivät alueella liikkuneesta karhusta.

- Sama karhu on pyörinyt Joutsenon alueella jo noin 4 viikkoa, mutta asialle ei ole tarvinnut tehdä mitään. Nyt kun mokoma meni Lappeenrannan puolelle, niin samantein alkoi häly. On kumma, miten asiat muuttuvat, kertoi MTV:n uutissivujen lukija.

Karhua saarrettiin kauan

Karhu saarrettiin illalla Penttilän kylän tienoille ja poliisi sulkikin Penttilän kylään johtavat tiet.

- Karhu liikkuu yhä samalla alueella, meillä on saartorengas aika hyvin tämän karhun ympärillä ja karhu pyörii vähän kuin edes takaisin siinä. Meillä on koirat perässä, että emme ole saaneet karhua lopetettua, mutta uskon, että lähitulevaisuudessa saamme tämän asian suoritettua, kertoi komisario Ari Järveläinen MTV3:n haastattelussa kello 21 aikaan.

Poliisi kehotti asukkaita pysymään sisällä.

Karhua etsittiin useiden poliisipartioiden, rajavartiolaitoksen helikopterin sekä rajavartiolaitoksen partioiden avulla. Etsinnöissä auttavat myös useat metsästäjät.

Karhun hyökkäyksiä sattunut ajoittain

Viimeisen sadan vuoden aikana karhu on surmannut Suomessa yhden ihmisen.

Vuonna 1998 karhu tappoi ruokolahtelaisen miehen lenkkipolulla. Mies oli lenkillään joutunut karhuemon ja sen pennun väliin.

Mies yritti juosta karhua pakoon ja hämätä sitä heittämällä paitansa emon päälle. Karhu juoksi miehen kiinni. Tutkimusten mukaan karhu oli huitaissut käpälällään miestä takaapäin kaulavaltimoon.

Toukokuussa 2006 karhu hyökkäsi lenkillä olleen naisen kimppuun Hankasalmella. Karhu raateli lenkkeilijän jalkaa, mutta pakeni naisen potkaistua sitä kuonoon.

Useita päällekarkaustapauksia tiedetään tapahtuneen lähinnä erilaisissa metsästyksellisissä tilanteissa. Vuonna 2007 hirvenmetsästyksen alkaessa sattui eri puolilla Suomea kolmen viikon sisään ainakin kolme tutkittua tapausta, jossa hirvenmetsästäjä joutui ampumaan päälle karanneen karhun muutaman metrin etäisyydeltä itsepuolustukseksi.

Maailmanlaajuisesti muutamia ihmisiä joutuu vuosittain karhun surmaamaksi.

Katso Etelä-Karjalan poliisilaitoksen komisario Ari Järveläisen haastattelu (Seitsemän uutiset 3.7.2009)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.