Lemmikki varoitti viimeisenä tekonaan perhettään tulipalosta – liekkeihin jääneen koiran murtunut omistaja: ”Sillä ei ollut mitään pakopaikkaa”

Floridalainen perhe pelastui tulipalosta koiransa ansiosta. Valitettavasti jackrussellinterrieri ei itse selvinnyt liekeistä.

Ilman Zippyä yhdysvaltalainen Leroy Butler ei välttämättä olisi kertomassa perheensä tarinaa.

Leroy heräsi aamukahdelta palovaroittimen ääneen. Vain muutaman kerran piipattuaan hälytin syttyi palamaan. Silloin perheen koira Zippy otti tehtäväkseen herättää nukkuvat omistajansa. Koira haukkui niin kovaa kuin pystyi ja juoksenteli herättämään perhettään tulipalon alta.

– Se ryntäili edestakaisin sängystä sänkyyn, Leroy muistelee yhdysvaltalaiselle Fox 13 News -uutiskanavalle.

Yksi jäi liekkeihin

Tulipalo oli saanut alkunsa ullakolta ilmastointilaitteen vierestä. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta kaikki perheenjäsenet pääsivät ulos palavasta talosta – paitsi urhoollinen jackrussellinterrieri Zippy.

Kun Leroy Butler oli saanut perheensä ulos talosta, hän yritti vielä palata pelastamaan Zippyä. Liekit olivat kuitenkin ehtineet jo niellä talon.

– Sillä ei ollut mitään pakopaikkaa, Leroy sanoo.

Siinä vaiheessa, kun palomiehet löysivät Zippyn, oli jo liian myöhäistä. Nelisen vuotta aiemmin perheen adoptoima koira oli kuollut pelastettuaan perheensä.

– Se oli avulias koira ja tulemme ikävöimään sitä, Leroy sanoo Bay News 9 -uutissivustolle.

Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Ihmisen paras ystävä on pelastanut omistajansa tulelta monesti

Koirat ovat pelastaneet perheensä ennenkin liekeiltä.

Esimerkiksi vuonna 2018 kerroimme Sasha-koirasta, joka pelasti omistajansa tulipalolta haukkumalla heidät hereille. Tuossa tapauksessa urhea koira selvisi, mutta kuten Zippyn tarina osoittaa, aina rohkea lemmikki ei saa onnellista loppua. Huhtikuussa intialainen koira pelasti 30 ihmistä tulipalolta haukunnallaan, mutta lemmikki itse menehtyi tulipalossa räjähdyksen seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat