Leikkimökin maalipinta uusiksi – ota nämä asiat huomioon

Kesällä maalisudit heiluvat ja talot saavat uuden maalipinnat. Myös leikkimökit tarvitsevat aika-ajoin uutta maalia.

Kun leikkimökin maalipinnat uusitaan, on hyvä muistaa muutama perusasia jotta mökki toimisi jatkossakin kestävänä ja mukavana leikkitilana.

Ennen maalausurakkaa, tarkista mökin laudoitus. Poista lahonneet laudat ja vaihda tilalle uudet. Vanhoissa leikkimökeissä joissa ei ole sokkelia, erityisesti maanrajassa olevat laudat lahoavat helposti. 

Pese mökin ulkopinta homeenpoistoaineella, vaikkei siinä olisikaan näkyvää hometta. Anna pinnan ja lautojen välien kuivua. Tämä ei tapahdu hetkessä vaan voi viedä säiden mukaan muutaman päivän. Pesu pehmittää vanhaa maalipintaa ja hilseilevät maalit on helpompi rapsuttaa pois maaliskraballa. 

Kun valitset uuden maalin väriä, katso, että se sopii ympäristöön, varsinkin jos mökki on näkyvällä paikalla. Vaikka haluaisitkin tehdä mökistä sateenkaarenvärisen, se ei onnistu, sillä Julkisivulautakunta saattaa puuttua asiaan. Pelaa siis varman päälle ja maalaa leikkimökki päärakennuksen väreihin sopivaksi.

Paras aika maalata on pilvisellä säällä. Jos maalia alkaa sutimaan auringonpaahteessa, maali alkaa kuplimaan.

Valitse maaliksi hengittävä vesiohenteinen ulkomaali varsinkin jos et tiedä, mitä vanha maali on. Öljymaalin päälle voi maalata sekä öljypohjaisella maalilla kuin myös vesiohenteisella maalilla mutta vesiohenteisen päälle ei voi maalata öljypohjaisella maalilla.

Kylmien oleskelutilojen kuten leikkimökkien sisäpinnat suositellaan käsiteltäväksi ulkomaaleilla, ne kestävät kylmissä olosuhteissa paremmin. Jos mökki on lämmin, sisäseinät voi maalata myös sisämaalilla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja