Leijonien ottelussa käsittämätön yleisömäärä – Liigatähti hämmästeli: "Ihan uskomaton kokemus"

Sunnuntaina Euro Hockey Tourin Venäjän turnauksessa tehtiin historiaa. Venäjän ja Suomen välistä ottelua seurasi yli 70 000 katsojaa, mikä sai Liiga-tähti Anrei Hakulisen fiilistelemään oiken toden teolla.

Ottelun tarkka ilmoitettu yleisömäärä oli 71 381 katsojaa. Tämä on kaikkien aikojen suurin yleisömäärä, joka on seurannut Leijonien ottelua.

Koko tapahtuma sai Leijonien ensikertalaisen Hakulisen hämmästelemään.

– Sitä vain ihmetteli, ja katsoi ylöspäin, että kuinka paljon täällä on sitä väkeä. Se oli ihan käsittämätöntä, Hakulinen tunnelmoi MTV Urheilulle.

– Kun Venäjän kansallislaulu alkoi, musiikit soivat ja yleisö lauloi – siinä meni ihan kylmät väreet.

– Ihan uskomaton kokemus. Eihän tämmöisiä pääse kokemaan enää ikinä missään. 70 000 katsojaa, meteliä koko ajan, Hakulinen hehkutti.

Hakulinen olikin kiitollinen Leijonien valmennusjohdolle annetusta mahdollisuudesta.

– Silloin kun sain kutsun, niin ajattelin, että pääsisipä tänne pelaamaan. Nyt kun pääsi, niin ei voi olla mitään muuta kuin onnellinen.

Hakulinen on kulkenut erilaisen polun huipulle. 28-vuotias hyökkääjä ei ponnistanut aikanaan raketinlailla Liigaan, vaan hän haki vauhtia muun muassa Suomi-sarjan puolelta.

– Jääkiekkoilijan arki ei ole ollut aina helppoa. Nyt kun pääsi tämmöisen kokemaan…, Hakulinen jäi mietiskelemään.

– Tästä sai aivan upeita kokemuksia. Tämä antaa varmasti lisäbuustia loppukauteen, KooKoo-hyökkääjä vakuuttaa.

Näkyvimpiä hahmoja

Leijonien ja Hakulisen kannalta Venäjän EHT-turnaus päättyi tylysti, kun sunnuntaina isäntämaa oli parempi lukemin 5-0.

– Ensimmäisessä erässä pelattiin hyvin aina maaliin asti. He saivat pukukoppiosuman ja aikamoisen buustin siitä. Pitää antaa kunniaa Venäjälle, heillä oli hemmetin hyvä joukkue tänään. He tekivät osumia ylivoimalla, me ei tehty. Siinä oli pieni ero. Jos oltaisiin tehty, niin oltaisiin voitu päästä peliin mukaan, Hakulinen mietti.

Alkukaudella Hakulinen on ollut isoja nimiä Liigassa (28 ottelua, 10+16=26). Venäjän EHT-turnauksessa Hakulinen väläytteli heti alkuhetkillä, kun hän iski osuman Tampereella pelatussa Tshekki-ottelussa.

– Siellä pelasin hyvin. Lauantaina Moskovassa Ruotsia vastaan tuntui vähän siltä, että jäi vähän piippuun. En saanut ihan parasta irti. Nyt sitten sunnuntain pelissä pääsin käyttämään paremmin omia vahvuuksia. Olisihan siinä voinut jonkun maalinkin tehdä. Ehkä sitä kautta olisi saanut vähän paremman fiiliksen, varsinkin kun tuli takkiin 0-5.

Kokonaiskuvaa tarkistellessa Hakulinen oli yksi Leijonien näkyvimmistä hahmoista. KooKoo-hyökkääjän papereissa hänen oma turnaus jäi positiivisen puolelle.

– Voin olla ihan tyytyväinen omaan esitykseen. Pystyin pelaamaan kuitenkin pari peliä aika hyvin, Hakulinen näki.

Venäjän EHT-turnauksessa Suomi oli toinen yhteensä neljällä pisteellä. Venäjä marssi ykköseksi kahdeksan pisteen voimin.

Lue myös:

    Uusimmat