Leijonat-pakki joutui katsomoon: "Ei niin hyvin mennyt" – palaako tositoimiin?

Puolustaja Ville Pokka on joutunut seuraamaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelejä MM-kisoissa Tampereella katsomosta sen jälkeen, kun NHL-vahvistukset Miro Heiskanen ja Esa Lindell liittyivät joukkueen kokoonpanoon. Pokka valotti MTV Urheilulle, miten hän on asian ottanut.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Heiskanen ja Lindell hyppäsivät Leijonien vahvuuteen torstaina ja olivat vahvistamassa joukkuetta jo viikonlopun Iso-Britannia- ja Itävalta-otteluissa. Yhdeksän miehen pakistosta yksi joutui seuraamaan pelejä katsomosta, ja se oli kummassakin taistossa Ville Pokka.

Pokka kiteytti, että oli selvää, että yksi joutui jäämään pois, kun joukkueeseen liittyi kaksi huippuluokan pakkia NHL:stä.

– Totta kai kaikkia haluavat pelata, mutta täällä on yhdeksän hyvää pakkia. Kilpailu on kovaa, ja joku aina huilaa. Se olen ollut minä. Eipä sille voi mitään. Mennään eteenpäin, niin kuin joku sanoi joskus, Pokka virkkoi leijonalegenda Timo Jutilaa siteeraten maanantain jääharjoitusten jälkeen MTV Urheilulle.

– Treenataan hyvin ja pidetään itsensä valmiina, jos kutsu käy.

Pokka viiletti maanantain treeneissä Niklas Frimanin pakkiparina, kun taas Sami Vatanen oli kipeänä sivussa. Pokalle voisi olla luvassa vastuuta huomenna tiistaina Tshekkiä vastaan, mutta hänen mukaansa valmennus ei ole vielä kyseisen pelin pakistosta joukkueelle sanonut.

"Turha valittaa"

Vaikka tilanne on yhdelle pakeista harmillinen, olympiavoittaja Pokka ruoti yleisesti "kilpailun olevan aina hyvästä ja saavan kaikista parhaan esille".

– Kaikkia se potkii eteenpäin, kun on rehellistä kilpailua.

Varmahkosta peruspelaamisestaan tunnettu, kuluneina neljänä kautena KHL:ssä Avangard Omskia edustanut Pokka pelasi MM-turnauksen alussa neljä matsia. Tilille kertyi yksi syöttöpiste.

– Ihan ookoo meni. En päässyt sitten pelaamaan, niin ei niin hyvin mennyt. Turha sitä on kuitenkaan enää murehtia. Pidetään katseet edessäpäin, treenataan hyvin ja ollaan positiivisella mielellä. Hienoa, että on kuitenkin mukana täällä. Ei se maailmanloppu ollut, Pokka perkasi esityksiään.

Henkisesti katsomokomennus ei ollut Pokan sanojen mukaan vaikea paikka.

– Olen iloinen jokaisen puolesta, ja joukkueena mennään. Ei tässä aleta omaa napaa tuijottamaan.

– Ihan sama, ketä siellä pelaa. Hyvin jätkät ovat vetäneet siellä, ja on voitettu pelejä. Turha tässä on mitään valittavaa.

"Tärkeää – tai tärkeää ja tärkeää"

Leijonat harjasi perjantaina Ison-Britannian 6–0 ja lauantaina Itävallan 3–0.

– Pelasimme paljon hyökkäyssuuntaan, mutta emme kuitenkaan antaneet vastustajalle juuri mitään. Viisikkona pelasimme tosi hyvin. Vähän tehokkuutta vielä lisää maalipaikkoihin, Pokka perkasi.

Huomenissa vastassa lohkovaiheen päätöksessä on Kari Jalosen valmentama Tshekki.

– EHT:llä pelattiin heitä vastaan. Todella vaarallinen ja kurinalainen joukkue. Hyviä yksilöitä ovat saaneet vielä lisää sinne. Pitää parasta laittaa peliin, jos halutaan voitto ottaa.

Ennen taistoa on jo selvää, että varsinaisen peliajan voitolla Leijonat olisi varmuudella lohkovoittaja.

– Totta kai se olisi tärkeää. Tai tärkeää ja tärkeää, mutta se helpottaisi ehkä jatko-ohjelmaa.

Pokka aikoisi kehiin päästessään lyödä kehiin "omaa peliä ja vahvuuksia, joilla tänne on päästykin".

– Turha on mitään muuttaa. Nauttii kuitenkin, että on kotikisat, aika hieno tapahtuma. Ei tarvitse jännittää.

Lue myös:

    Uusimmat