Sami Vatanen puuttui Leijonien vahvuudesta – Jukka Jalonen paljasti syyn

Tätä Jonne Virtanen haluaa nähdä Leijonilta kovassa Tshekki-ottelussa: ”Ruotsia vastaan siihen ei päästy” 1:59
Video: Tätä Jonne Virtanen haluaa nähdä Liejonilta Tshekki-ottelussa

Leijonat palasi yhden totaalisen vapaapäivän jälkeen yhteen, kun Suomen joukkue marssi Tampereen Nokia Arenan harjoitushallin jäälle. Joukkueen vahvuudesta puuttui yksi jäsen – Sami Vatanen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jäällä viiletti muun muassa Harri Säteri, joka oli ollut tovin ajan sivussa ”pienten kolhujen takia”. Yksi oli joukosta pois, kun Sami Vatasta ei jäällä nähty.

Hänen tilallaan ketjusommitelmissa viiletti Ville Pokka.

– Hän on vähän kipeä. Ei ole koronaa, se on testattu. Sen takia hän oli poissa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi MTV Urheilulle Vatasesta.

Leijonat vietti sunnuntaina totaalista vapaapäivää, kun joukkue ei kokoontunut millään tavalla yhteen. Myös päävalmentaja Jalonen heittäytyi vapaalle – muiden valmentajien kanssa.

– Vaimon kanssa oltiin ja muiden koutsien vaimojen kanssa. Kävimme vähän kaupungilla syömässä. Ihan rento päivä, Jalonen huikkasi.

Kuinka tärkeää oli ottaa pieni hengähdystauko ison ja ratkaisevan MM-kisaviikon alla?

– Kyllä mä uskon, että tuo auttaa. Jos ei olisi ollut vapaita, niin ei olisi ollut. Nyt oli ja käytimme sen hyväksemme. Menemme aina sen mukaan, mikä tilanne on. Nyt oli hienoa, kun päästiin näin toimimaan, Jalonen mietti.

Miltä joukkueen vireystila vaikuttaa?

– Tosi hyvältä. Olemme pelanneet niin kuten ajattelimme. Aina on jotain parantamisen varaa, mutta ei mitään isompia asioita. Tshekki on meille hyvä mittari sen suhteen, että missä menemme ennen torstain puolivälierää. Olemme taas sen jälkeen fiksumpia, Jalonen sanoi jo tulevaan viitaten.

Leijonien ja Tshekin tiistainen ottelu alkaa kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat