Leijonat järjesteli dramaattisen käänteen, Venäjä silti voittoon – Oliwer Kaski hurmasi rankkareissa

Suomi ja Venäjä kävivät melkoisen trillerin Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa, joka pelattiin Jaroslavissa. Venäjä oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

Leijonat sai loistoalun, kun vain 28 sekunnin jälkeen peli oli Suomelle 1-0. Avausmaalista vastasi Niko Ojamäki, joka ohjasi Mikko Lehtosen viivakudin sisään.

Venäjä kuittasi nopeasti. Ajassa 4.06 Ilja Mikheev unohtui vapaaksi maalille, mistä hän täräytti kiekon ylänurkkaan.

1-1-tilanne pysyi pitkään valotaululla, vaikka esimerkiksi toisessa erässä Suomi sai useita ylivoimasaumoja.

Kolmannen erän alussa Leijonien puolustaja Jesse Virtanen teki pahan virheen. Virtanen ei saanut liikutettua kiekkoa ja Mikheev karvasi häneltä pelivälineen tylysti lavasta.

Tätä seurasi nousu ja upotus Vehviläisen jalkojen välistä sisään.

Suomi järjesteli vielä dramaattisen käänteen, kun puolustaja Lehtonen täräytti komealla viivalaukauksella kiekon sisään aivan kolmannen erän loppuhetkillä. Peliaikaa jäi jäljelle vain yhdeksän sekuntia.

Jatkoajalla Venäjä sai ylivoiman, kun Suomi teki vaihtovirheen. Tämän Leijonat onnistui kuitenkin selvittämään.

Voittomaalikilpailu kääntyi myös trilleriksi, sillä ratkaisu tuli vasta yhdeksännessä parissa. Esille nousi muun muassa Liigassa sensaatiomaisia otteita esittänyt Oliwer Kaski, joka laukoi kiekon kahdesti sisään, molemmilla kerroilla kylmänviileällä tavalla.

Venäjä marssi kuitenkin voittoon, kun Dmitri Kagarlitski täräytti ratkaisumaalin.

Leijonilla turnaus jatkuu lauantaina Tukholmassa ottelulla Tshekkiä vastaan.