Mainos

Lehti: Valkoinen talo ei usko CIA:n Iran-raporttia

CIA ei ole löytänyt mitään todisteita siitä, että Iranilla olisi siviilihankkeidensa rinnalla salainen ydinaseohjelma, kertoo New Yorker -lehti.

Yhdysvaltain Valkoinen talo torjuu keskustiedustelupalvelu CIA:n arvion, jonka mukaan Iranin salaisesta ydinaseohjelmasta ei ole todisteita, kertoi New Yorker -lehti.

Tutkivan journalistin Seymour Hershin mukaan CIA ei ole löytänyt mitään todisteita siitä, että Iranilla olisi siviilihankkeidensa rinnalla salainen ydinaseohjelma. Siviilihankkeet Iran on ilmoittanut Kansainväliselle atomienergiajärjestölle IAEA:lle.

CIA:n arvio perustuu satelliittien avulla kerättyihin teknisiin tietoihin ja mm. vesistöjen radioaktiivisuudesta otettuihin näytteisiin.

Valkoisen talon mukaan Hershin artikkeli oli uusi "virheiden täyttämä lisä (presidentti George W.) Bushin hallinnosta kirjoitettuihin lukuisiin muihin virheellisyyksiä viliseviin artikkeleihin".

- Valkoinen talo ei aio kunnioittaa sellaisen kirjoittajan työtä, joka on ilkeämielisesti häpäissyt sotilaitamme ja jonka artikkelit perustuvat jatkuvasti suoranaisiin valheellisuuksiin, joiden tarkoituksena on perustella hänen omia radikaaleja näkemyksiään, Valkoisen talon edustaja sanoi tänään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.