Lehti: Etätyössä onnettomuus kelpaa harvoin työtapaturmaksi

Jos kotona etätöissä ollessaan kompastuu ja loukkaa jalkansa, tapaturmavakuutuslain mukaan on tuskin kyse työtapaturmasta, kertoo Työ Terveys Turvallisuus -lehti.

Tapaturmavakuutuslain korvauskäytännön mukaan etätyössä sattuvat tapaturmat luokitellaan työtapaturmiksi vain silloin, kun onnettomuustilanne liittyy kiinteästi työhön. Toisin sanoen toiminnalla pitää olla pääasiallinen ja olennainen syy-yhteys työhön.

Tietokoneen äärestä kotona vessaan pyrkivän kompastelu ei siis kelpaa työtapaturmaksi, mutta jos tipahtaa tuolilta tietokonetta naputtaessaan, tapaturma menee työtapaturmavakuutuksen piikkiin.

– Lain tulkinta on etätyön suhteen melko ankara. Jos toiminta on jotain muuta kuin selvästi työhön liittyvää, se katsotaan vapaa-ajaksi. Näin muun muas­sa siksi, että työnantajalla ei ole etätyössä välitöntä valvontamahdollisuutta työn tekemiseen, sanoo uudessa TTT-lehdessä lakimies Elina Isaksson tapaturma-asiain korvauslautakunnan toimistosta.

Vapaa-ajan tapaturmien hoitokuluihin voi hakea korvauksia vapaaehtoisesta tapaturmavakuutuksesta, jos itsellä sellainen on. Myös Kela korvaa hoitokuluja ja ansionmenetystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja