Lehti: Etätyössä onnettomuus kelpaa harvoin työtapaturmaksi

Jos kotona etätöissä ollessaan kompastuu ja loukkaa jalkansa, tapaturmavakuutuslain mukaan on tuskin kyse työtapaturmasta, kertoo Työ Terveys Turvallisuus -lehti.

Tapaturmavakuutuslain korvauskäytännön mukaan etätyössä sattuvat tapaturmat luokitellaan työtapaturmiksi vain silloin, kun onnettomuustilanne liittyy kiinteästi työhön. Toisin sanoen toiminnalla pitää olla pääasiallinen ja olennainen syy-yhteys työhön.

Tietokoneen äärestä kotona vessaan pyrkivän kompastelu ei siis kelpaa työtapaturmaksi, mutta jos tipahtaa tuolilta tietokonetta naputtaessaan, tapaturma menee työtapaturmavakuutuksen piikkiin.

– Lain tulkinta on etätyön suhteen melko ankara. Jos toiminta on jotain muuta kuin selvästi työhön liittyvää, se katsotaan vapaa-ajaksi. Näin muun muas­sa siksi, että työnantajalla ei ole etätyössä välitöntä valvontamahdollisuutta työn tekemiseen, sanoo uudessa TTT-lehdessä lakimies Elina Isaksson tapaturma-asiain korvauslautakunnan toimistosta.

Vapaa-ajan tapaturmien hoitokuluihin voi hakea korvauksia vapaaehtoisesta tapaturmavakuutuksesta, jos itsellä sellainen on. Myös Kela korvaa hoitokuluja ja ansionmenetystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja