Legendaarinen ohjaaja oikoo sanomisiaan – herätti kohua Marvel-kritiikillään

Lokakuussa legendaarinen elokuvaohjaaja Martin Scorsese, 76, kuohutti elokuvamaailmaa vähättelemällä Marvel-elokuvia Empire-lehden haastattelussa.

Muun muassa elokuvaklassikot Taksikuski (1976) ja Mafiaveljet (1990) ohjannut Martin Scorsese vertasi viime kuussa Marvel-elokuvia teemapuistokokemuksiksi. Scorsesen mukaan Marvelin supersankarielokuvat eivät ole oikeata elokuvataidetta. Vaikka Scorsese pitää niitä hyvin tehtyinä, hän ei näe niissä aitoa tunnetta.

Scorsese on kuitenkin korjaillut puheitaan.

– Monet elokuvat on tehty suurella lahjakkuudella ja taiteellisella näkemyksellä. Marvelin elokuvat eivät vaan ole minulle. Jos olisin nuorempi ja tätä sukupolvea, olisin voinut kiinnostua niistä ja jopa ohjata itse samankaltaisen elokuvan. Martin Scorsese kirjoitti The New York Times -lehdessä.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger vastasi Scorsesen kritiikkiin BBC:n radio-ohjelmassa. Iger arvostaa Scorsesea elokuvaohjaajana, mutta ei usko Scorsesen koskaan nähneen yhtään Marvel-elokuvaa.

Myös toinen saman sukupolven huippuohjaaja on ilmaissut selkeän mielipiteensä Marvel-elokuvista. Francis Ford Coppola, 80, kertoi lokakuussa Ranskassa järjestettävässä lehdistötilaisuudessa halveksivan Marvelin supersankarielokuvia. Scorsesen tavoin hän ei näe niitä oikeana elokuvataiteena.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja