Spider-Man saattaa hyvästellä Marvelin elokuvauniversumin – syynä Sonyn ja Marvelin sopimuskiista

Sony ja Marvel eivät päässeet molempia miellyttävään lopputulokseen yhteistyön jatkumiseen liittyvistä sopimusehdoista.

Spider-Man, tuttavallisemmin Hämähäkkimies joutuu mahdollisesti sanomaan hyvästit Marvelin elokuvauniversumille. Deadline-sivuston lähteen mukaan Sony ja Marvel Studios eivät ole päässeet sopimukseen yhteistyönsä jatkumisesta.

Sivuston lähteen mukaan Disneyn omistama Marvel Studios on tavoitellut suurempaa osuutta elokuvan tuotosta. Sivusto kertoo, että aiemmin Marvel on saanut elokuvista noin viiden prosentin osuuden tuotoista.

Sony on omistanut Spider-Manin elokuvaoikeudet vuodesta 1999, jolloin Marvel myi hahmojaan elokuvastudioille talousvaikeuksiensa vuoksi. Sony tuotti itsekseen ensin kolme Spider-Man -elokuvaa, jonka jälkeen se teki elokuvista kaksi uusintaversiota. 

​​​​​​​Vuonna 2015 Sony ja Marvel kertoivat yhteistyöstään, jonka myötä Spider-Man nähtiin osana Marvelin elokuvauniversumia. Yhteistyön mukana Spider-Man on saanut kaks omaa elokuvaansa lisää, joista viimeisin ilmestyi kesällä 2019. Elokuvissa Spider-Manin roolia on esittänyt Tom Holland.

Hahmo on ollut mukana myös kolmessa muussa Marvelin tuotannossa. Hämähäkkimies oli ensimmäistä kertaa Marvelin elokuvauniversumissa, kun se nähtiin elokuvassa Captain America: Civil War.

Lähde: Deadline

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja