Laura Birn Louhimies-kohusta MTV:lle: "Tämä viikko on ollut tunteikas ja raskaskin"

Laura Birn puhui MTV.fin haastattelussa Jussi-gaalan punaisella matolla ohjaaja Aku Louhimiehen ohjausmetodeista nousseesta kohusta. Birn näytteli Louhimiehen ohjauksessa Vuosaari-elokuvassa vuonna 2012.

Näyttelijä Laura Birn, 36, saapui Me Too -kampanjan teemaan sopivasti mustaan juhla-asuun pukeutuneena Jussi-gaalan punaiselle matolle. Birn kommentoi MTV.fille ohjaaja Aku Louhimiehen työskentelymetodeista noussutta kohua.

– Tämä on jännittävä ilta. Viikko on ollut aika tunteikas ja raskaskin. Toivon ja uskon, että tämä ilta voi olla yhteinen, voimauttava ja hienokin juhla. Haluan juhlia kollegoiden kanssa ansaittuja ehdokkuuksia, Birn sanoo.

– Se iso Ylen artikkeli ja siinä olleet tarinat olivat järkyttäviä ja ahdistavia. Osasta tiesin jo aiemmin. Itsekin olen ollut tavallaan osa sitä hiljaisuutta. Se, että nämä naiset uskalsivat puhua näistä asioista, vaati järjetöntä rohkeutta. Olen niin ylpeä ja kiitollinen siitä, että he uskalsivat tehdä sen.

Laura Birn näytteli Aku Louhimiehen ohjaamassa Vuosaari-elokuvassa (2012).

– Silloin, kun otin roolin Vuosaari-elokuvassa vastaan, olin kuullut Teatterikorkeakoulun luokkatoveriltani Pamela Tolalta tarinoita Paha maa -elokuvan (2005) kuvauksista. Silti päätin ottaa roolin vastaan, Birn kertoo.

– Se kertoo aika paljon alan rakenteista sekä siitä, missä asemassa nuori naisnäyttelijä ja naisnäyttelijä yleensäkin alalla on ja kuinka paljon rooleja on tarjolla. Tietoisesti päätin lähteä siihen mukaan.

Birnillä ei ole huonoja kokemuksia työskentelystä Louhimiehen kanssa.

– Se, että tämä asia tuli näin isosti nyt ulos, liittyy Me Too -kampanjaan. Nyt näitä tarinoita on oltu valmiita kuulemaan. Monet esiin astuneista naisista ovat kertoneet, että he ovat yrittäneet puhua ohjaajan kanssa, mutta heitä ei ole kuunneltu, näyttelijä toteaa.

– Me Too -kampanja, joka on jo nyt mullistanut alaa paljon, mahdollisti sen, että heitä kuunnellaan. Toivottavasti tämä keskustelu jatkuu avoimena ja rehellisenä. Tämä on järisyttävän hienoa, vaikka se on ollut raskasta.

Katso video Jussi-gaalan punaiselta matolta artikkelin yläosassa!

Suora lähetys vuoden 2018 Jussi-gaalasta MTV3-kanavalla tänään perjantaina 23. maaliskuuta kello 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja