Krista Kosonen Aku Louhimiehen julki tulleista ohjausmetodeista: "Olin yllättynyt, järkyttynyt ja vihainen"

Näyttelijätähti Krista Kosonen kommentoi MTV.fin haastattelussa tällä viikolla elokuva-alaa kuohuttaneita uutisia Aku Louhimiehen ohjaamismetodeista.

Näyttelijä Krista Kosonen, 34, saapui mustaan juhla-asuun pukeutuneena Jussi-gaalan punaiselle matolle. Kosonen on ehdolla parhaan naispääosan palkinnon saajaksi roolistaan Miami-elokuvassa.

Kosonen kertoo, että palkintopuhetta ei ole harjoiteltu.

– Näitä teemoja puheeseen on tässä viime aikoina pyörinyt, mutta en ole harjoitellut puhetta, Kosonen toteaa.

– Eiköhän sitä sitten aika lonkalta mennä, jos niin käy! Ehkä se on ihan hyväkin.

Tällä viikolla on kohistu ohjaaja Aku Louhimiehen käyttämistä metodeista. Krista kertoo olevansa kohusta huolimatta fantastisella mielellä juhlistamassa suomalaista elokuvaa.

– Haluan juhlia kotimaista elokuvaa ja tätä koko keskustelua. Tästä koituu pelkkää hyvää. Toivon, että se ei henkilöidy vain yhteen henkilöön, vaan aletaan puhua rakenteista, ylipäänsä tasa-arvosta, vallan käytöstä ja muista isommista teemoista, Kosonen sanoo.

– Olin yllättynyt julki tulleista Louhimiehen ohjausmetodeista. En tiennyt näitä asioita, mutta se varmaan johtuu myös siitä, etten ole tehnyt töitä kyseisen ohjaajan kanssa. Olin yllättynyt, järkyttynyt ja vihainen.

Kososella ei ole vastaavanlaisia kokemuksia kenenkään ohjaajan kanssa.

– Ei yhtään. Olen oikein miettimällä miettinyt asiaa, kun siitä on puhuttu niin paljon. Olen tehnyt 17 elokuvaa ja niistä 16 miesohjaajan kanssa. Koen, että ammattitaitoani on aina arvostettu. Kaikenlaista voi vaatia, mutta se on yhteinen sopimus ja aina luottamuksesta kiinni.

Krista Kosonen on kihloissa ohjaaja Antti J. Jokisen kanssa. Parilla on yksi yhteinen lapsi.

Katso video Jussi-gaalan punaiselta matolta artikkelin yläosassa!

Suora lähetys vuoden 2018 Jussi-gaalasta MTV3-kanavalla tänään perjantaina 23. maaliskuuta kello 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat