Laulaja Johanna Pakosen mukaan hänen yrityksensä tulee kaatumaan suurella todennäköisyydellä: "Aikaa on kulunut jo puoli vuotta tässä helvetissä"

12:13
Tangokuningatar Johanna Pakonen löysi uuden rakkauden – kertoo avoimesti myös talousvaikeuksistaan

Koronaviruksen myötä tangokuningattaren keikkakalenteri tyhjeni. 

Laulaja Johanna Pakonen  kertoi keväällä siitä, kun koronaviruksen vuoksi hänen keikkakalenteri tyhjeni hetkessä, aivan niin kuin monella muulla artistilla. 

Pakonen kertoo nyt tuoreessa Facebook-päivityksessään surullisesta tilanteesta. 

– Minun yritykseni kaatuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä loppuvuoden aikana. Puskurirahastot on käytetty sekä itseltä, että yritykseltä. Mitään ei pysty realisoimaan, koska kukaan ei sijoita äänentoistolaitteisiin tai keikkabusseihin. Toki perheeni kodin ja auton voi aina myydä. Mitäpä sillä on väliä, missä sitä asutaan ja millä kuljetaan, Pakonen kirjoittaa. 

Pakonen kirjoittaa, että mediassa puhuminen asiasta ei ole auttanut mitään. 

– Kukaan ei halua kuulla, eikä nähdä meitä ja meidän ahdinkoamme. Käsketään mennä "oikeisiin töihin". No, tämä on mun oikea työ. Laulan, soitan, opetan tanssia ja laulua. Viimeiset 25 vuotta oon elättänyt itseni ja muutaman muun tällä mun "harrastamisella". Ja mitä on ne "oikeat työt", mitä on tarjolla minun kaltaiselleni ammattilaiselle?

Koronaviruksen kaadettua monen toimeentulon, myönnettiin yrittäjille eri tukia. Niin Business Finlandin taholta kuin kunnilta. Pakonen kertoo päivityksessään kantansa asiaan. 

– On luvattu Bisnesfinlandeita sun muita. Kuka todellakaan pystyy tässä masentuneessa ja hädässä olevassa mielentilassa innovoimaan mitään uutta? Ja näiden BF:n säännöt kun muuttuivat lennossa niin, että eihän sieltä kaikki ennättäneet hakea tukia niillä alkuperäisillä säännöillä, jolloin myös yrittäjämuusikoita työllistävä yksinyrittäjä voi hakea tukea koko työyhteisölleen. Kunnan 2000.- tuella ei maksanut edes 3 kk YEL-maksuja. Ja näitäkin tukirahoja on maksamatta vaikka millä mitalla. Eikö tästäkin voisi tehdä uusintakierrosta?

 – Aikaa on kulunut jo yli puoli vuotta tässä helvetissä. Milloin meidän ihmisarvo, perusturva ja toimeentulo on yhtä tärkeä, kuin muiden yrittäjien ja työntekijöiden? Pakonen pohtii päivityksessään. 

Pakonen kertoi kesäkuussa Iltalehden haastattelussa, kuinka peruuntuneet keikat ajoivat hänet talousahdinkoon. 

– Sen jälkeen ainoa kädenojennus, joka on tullut, on ollut työmarkkinatuki, 33 euroa päivässä, Pakonen kertoi Iltalehdessä.

Pakonen kertoi lehdelle, että hän on aina elänyt säästeliäästi Nelli-tyttärensä, 8, kanssa, mutta koronakevään vuoksi, he ovat joutuneet entistä ahtaammalle. Pakonen on turvautunut luottokortteihin ja puskurirahastoihin.

– Olemme tulleet hirveän pienellä ja vähällä tytön kanssa aina toimeen. Nyt olen joutunut pohtimaan, että pitääkö minun myydä asunto tai auto. Olen miettinyt paljon myös kollegoitani, joilla on vielä isommat perheet ja talolainat, Pakonen kertoo Iltalehdessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja