Johanna Pakonen avautuu talousahdingostaan: Pankki antoi lyhennysvapaata, mutta yrityksen kulut juoksevat koko ajan – Iltalehti: Työmarkkinatukea tulee 33 euroa päivässä

Tangokuningatar Johanna Pakonen löysi uuden rakkauden – kertoo avoimesti myös talousvaikeuksistaan 12:13
Johanna Pakonen löysi uuden rakkauden - katso video.

Johanna Pakosen piti aloittaa keikkakiertue maaliskuussa, mutta se peruttiin koronakriisin vuoksi.

Laulaja Johanna Pakosen keikkakalenteri tyhjeni hetkessä koronakriisin vuoksi, niin kuin kaikilla muillakin artisteilla. Pakonen kertoi MTV Uutisille kuukausi sitten, että keikkoja alkoi peruuntua perjantaina 13.3. Pakonen oli viettänyt bändinsä kanssa keikkataukoa helmikuussa, jotta perheelliset saivat olla hiihtoloman aikana kotonaan lastensa kanssa.

Kuukauden keikkatauon jälkeen Pakosen piti aloittaa keikkakiertue pohjoisesta. Sitä ei koskaan kuitenkaan toteutunut.

Peruuntuneet keikat ovat ajaneet Pakosen talousahdinkoon, hän avautuu asiasta Iltalehden haastattelussa.

– Sen jälkeen ainoa kädenojennus, joka on tullut, on ollut työmarkkinatuki, 33 euroa päivässä, Pakonen kertoo Iltalehdessä.

Pakonen kertoo lehdelle, että hän on aina elänyt säästeliäästi Nelli-tyttärensä, 8, kanssa, mutta koronakevään vuoksi, he ovat joutuneet entistä ahtaammalle. Pakonen on turvautunut luottokortteihin ja puskurirahastoihin.

– Olemme tulleet hirveän pienellä ja vähällä tytön kanssa aina toimeen. Nyt olen joutunut pohtimaan, että pitääkö minun myydä asunto tai auto. Olen miettinyt paljon myös kollegoitani, joilla on vielä isommat perheet ja talolainat, Pakonen kertoo Iltalehdessä.

Pakosella on ollut yritys jo pian 20 vuotta ja kulut juoksevat koko ajan.

– Vuokrat, kalustokulut, autokulut, vakuutukset ja puhelinkulut, ihan kaikki. Työllistän kuitenkin monta ihmistä. Onneksi pankit ovat olleet ihania. Yksityispuolella on saanut lainoja lyhennysvapaille, että pelkillä koroilla mennään, Pakonen kertoi MTV Uutisille toukokuussa.

– Asumme tyttäreni kanssa rivitalossa ja meillä on aika kovat vastikkeet täällä. Rahaa kun ei tule mistään, onhan tämä vähän erikoinen tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat