Lattian parketointi

Olen aloittamassa ensikertalaisena lattian parketointia. Pinta-ala on alle 50 m2. Ajatus on laittaa parketti koko alueelle. Laitetaanko normaalisti parketti myös hellan ja jääkaapin alle? Lattialla ei ole jalkalistoja, eli kannattaako parkettia laittaessa huoneet parketoida "erikseen" ja laittaa lattialistat?

Kyllä, parketti laitetaan yleensä myös hellan ja jääkaapin alle. Huomioi kuitenkin se, mahtuvatko koneesi enää niille varatuille paikoilleen lattiapinnan noustua hieman. Hella kyllä mahtuu, mutta voit etukäteen harkita, haittaako taiteellista silmääsi, jos se on pari senttiä pöytätasoa ylempänä. Jääkaapin kanssa sattaa olla jo tiukempaa. Tarkista kuitenkin onko kodinkoneissasi säädettävät jalat.

Olisi hyvä erottaa huoneet toisistaan aina kynnyksen kohdalta noin 15 mm:n levyisellä liikuntasaumalla, jonka peität esim. messinki- tai eloksoidulla alumiinilistalla. Laita myös jalkalistat, joilla peität n. 10 mm suuret elämisvarat seinien vieriltä. Ne täytyy aina olla, jotta lattiasi ei kosteutta enemmän saadessaan nousisi ylös.

Lue myös:

    Uusimmat