Latistiko arkeen paluu halut? Näin usein seksi käy suomalaisten mielessä: "Miehet saattavat saada ympäristöstä herkemmin visuaalisia ärsykkeitä"

Lomalta töihin palatessa seksiin liittyvät ajatukset voivat laimeta, mutta kuinka usein suomalaiset oikein ajattelevat seksiä?

Loma saa vaihteen vaihtumaan vapaalle ja ajatukset harhailemaan makuuhuoneen puolelle, onhan seksi parempaa lomalla kuin arkena! Moni kuitenkin palailee lomalta töihin elokuussa, ja rentouttavan loman vaihtuminen kiireiseen arkeen voi stressata niin, että töihin liittyvät ajatukset valtaavat mielen.

Työasiat pyörivät selvästi suomalaisten mielissä, sillä Kaalimato.comin toteuttaman tuhannen ihmisen kyselytutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista kokee ajattelevansa vapaa-ajallaan enemmän töitä kuin seksiä.

– Seksin harrastaminen, tai edes sen ajatteleminen, vaatii yleensä aikaa ja stressitöntä mieltä. Hektisen työarjen alkaessa onkin erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten ja millaisessa seurassa omaa vapaa-aikaansa kuluttaa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo tiedotteessa.

Lavikaisen mukaan on tärkeää kehitellä itselleen stressivapaata tekemistä, kuten lukemista tai metsässä käyskentelyä.

Yli kolmasosa suomalaisista ajattelee seksiä päivittäin

Kaalimadon tutkimuksen mukaan 35 prosenttia suomalaisista ajattelee seksiä kuitenkin vähintään kerran päivässä. Vilkkaimmin seksiä kuvittelevat miehet, joista joka kolmannen ajatukset käyvät seksissä useitakin kertoja päivässä. 49 prosenttia miehistä ajattelee seksiä ainakin kerran päivässä.

Suomalaisnaisilla seksikkäät ajatukset käyvät mielessä huomattavasti harvemmin. Vaikka joka neljäs nainen miettiikin seksiä useita kertoja viikossa, päivittäinen seksin ajattelu on huomattavasti harvinaisempaa kuin miehillä.

– Visuaalisuudella on yleensä suurempi rooli miesten kiihottumisessa. Miehet saattavat siis saada ympäristöstä herkemmin erilaisia visuaalisia ärsykkeitä, jotka saavat omat ajatukset kääntymään seksiin. Kaalimato.comin aikaisemmat tutkimukset ovat myös osoittaneet miesten haluavan keskimäärin naisia enemmän seksiä, seksuaaliterapeutti kertoo.

"Jotkut pysyvät seksuaalisesti aktiivisina aina vanhuuteensa saakka"

Tutkimuksen mukaan nuoria himokkaampia ajatuksiltaan ovat 35–44-vuotiaat suomalaiset, joista lähes kolmasosa ajattelee seksiä useita kertoja vuorokaudessa. 18–24-vuotiailla vastaava osuus on 19 prosenttia, kun 45–54-vuotiaista 24 prosenttia ajattelee seksiä useita kertoja päivässä.

– 50 ikävuoden tienoilla oma arki on saattanut rauhoittua lasten jo kasvettua itsenäisemmiksi.  Oma elämä ei siis välttämättä pyöri enää kiireisessä lapsiarjessa, vaan syntyy tilaa ja vapaa-aikaa omille harrastuksille, ja myös seksielämälle on jälleen enemmän aikaa, Lavikainen sanoo.

55–70-vuotiaiden kesken on havaittavissa selvempää jakautumista seksuaalisesti erittäin aktiivisten ja harvemmin tai ei koskaan seksiä ajattelevien välillä.

– Vanhemmissa ikäluokissa omaan seksuaalisuuteen vaikuttavat vaihdevuodet sekä sairaudet ja lääkitykset. Vanhemmiten ihmiset ovat saattaneet myös löytää muita keinoja saada mielihyvää kuin seksi. Jotkut pysyvät kuitenkin seksuaalisesti aktiivisina aina vanhuuteensa saakka, Lavikainen sanoo.

Seksihalut kateissa?

Viisi prosenttia suomalaisista kertoo, ettei ajattele seksiä lainkaan. Tämä voi olla täysin normaalia eikä aihe huoleen, mutta Lavikainen kehottaa kiinnittämään huomiota asiaan erityisesti silloin, jos kyseessä on pidempikestoinen muutos, joka haittaa itseä. 

– Jos esimerkiksi parisuhteessasi omat seksihalusi ovat yllättäen kateissa yli puolen vuoden ajan ja asia alkaa häiritä sinua, on fiksua lähteä selvittämään syitä muutoksen taustalla, Lavikainen sanoo.

Lavikaisen mukaan naisten seksihaluihin voivat vaikuttaa esimerkiksi kuukautiskierron eri vaiheet sekä miehiä suurempi alttius stressille ruuhkavuosien aikana. Siinä missä väsymys ja stressi ovatkin yleisiä syitä haluttomuudelle, nimenomaan miesten seksuaalinen haluttomuus voi selittyä myös esimerkiksi testosteronivajeella

Jos haluttomuus on tuttu ongelma, testaa nämä vinkit seksihalujen palauttamiseen!

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja